Interesantna ponuda
3

Kanađanka mijenja luksuznu kuću za lijepo napisano pismo

Klix.ba
Foto: Facebook / BBC
Foto: Facebook / BBC
Kanađanka Alla Wagner raspisala je konkurs za najbolje pismo, a kao nagradu za najbolji rad nudi, vjerovali ili ne, svoju kuću s tri spavaće sobe u blizini Calgaryja, prenosi BBC.

Zainteresirani moraju platiti učešće u ovoj nagradnoj igri u iznosu od 25 dolara, a u pismu trebaju odgovoriti na pitanje "Na koji način bi prelazak u novu kuću iz snova promijenio vaš život?".

Naime, vlasnica objekta Alla Wagner uskoro će napustiti luskuznu kuću kraj jezera zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Inspirisana pričama o sličnim takmičenjima, ona je odlučila napraviti takmičenje "Napiši pismo, osvoji kuću" kada kuću nije uspjela prodati za 1,7 miliona dolara.

"Uspomene koje imam na ugodan život koji je moja porodica imala u ovom domu su neprocjenjive. Volim da gledam jata guski i patki koje putuju do i od ribnjaka koje imam, volim gledati otvoreno nebo, zvjezdane noći, divlje životinje i snježne planine", napisala je na Facebooku.

Foto: Facebook / BBC
Foto: Facebook / BBC

Wagner je svoju kuću nazvala idealnim pristaništem za sve pisce i druge umjetničke duše.

Kuća koja se nalazi oko 65 km južno od Calgaryja opisana je kao "izuzetno lijepa kuća dizajnirana u gruzijskom seoskom stilu" koja ima panoramski pogled na stjenovite planine, veliku parcelu, ribnjak, a posjeduje i vinski podrum.

Wagner kaže da će online javnost glasati o pristiglim pismima i odrediti 500 finalista. Potom će radove finalista pregledati nezavisna komisija koja će izabrati pobjednika.

Takmičenje će trajati najmanje tri mjeseca, tj. do početka aprila, ali bi moglo biti produženo ako ne pristigne više od 60.000 prijava, što je dovoljno za pokriće minimalnog iznosa od 1,7 miliona dolara početnim ulogom. Ona također zadržava pravo da otkaže konkurs u slučaju premalo prijava.