Trik za skidanje mrlja
11

Kako najlakše očistiti đon na patikama: Napravite smjesu od tri sastojka

N. O.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na Instagram stranici zdava_žena podijeljen je snimak koji otkriva trik za čišćenje đona na bijelim patikama, a potrebno vam je tek nekoliko sastojaka.

Video koji nosi naziv "Kako da najlakše očistiš đon na bijelim patikama?" donosi recept za smjesu koja će vam pomoći da bijele patike očistite od mrlja.

Navodi se kako je potrebno pomiješati kašiku sode bikarbone, paste za zube i deterdženta za suđe i dobro sjediniti. Potom uz pomoć stare četkice za zube potrebno je dobro istrljati đon i mrlje na patikama.

"Obriši krpom i uživaj u rezultatima", poručuje autorica videa.

U opisu je naznačila kako joj je ovaj trik olakšao život ovog proljeća, a u komentarima su pisali kako je dovoljna samo soda, dok drugi hvale sposobnost skidanja mrlja paste za zube.

Među trikovima za skidanje mrlja s bijelih patika koji se dijele na društvenim mrežama, posebno je popularna upotreba micelarne vode.

Kozmetički proizvod koje žene najčešće imaju u svom kupatilu obično se koristi kao sredstvo za skidanje šminke i sredstvo za čišćenje lica, ali na društvenim mrežama ističu njegovu efikasnost i kod čišćenja obuće.