Kuća i ured
5

Kako bi prodaja Disneyjevih palača izgledala u stvarnom životu

Klix.ba
Svaka Disneyjeva princeza zaslužuje palaču ili zamak po kojem će se šepuriti, a idealno bi bilo da ima posuđe koje govori i miševe koji rade kućne poslove. Međutim, kako bi njihovi domovi izgledali u stvarnom svijetu i koliko bi koštali? Tom zanimljivom maštarijom pozabavili su se iz najveće britanske agencije za nekretnine House Network.

Na njihovim plakatima našli su se veleljepni dvorci sa procijenjenim cijenama, opisima, istaknutim pozitivnim stranama, te mapom.

Tako za dvorac zvijeri iz bajke "Ljepotica i zvijer" kažu da potiče iz perioda starog koliko i vrijeme, da se nalazi na privatnom posjedu u planinama u dubokoj šumi. Navode da ima 60 soba i očaravajuću dvoranu za balove, te ogromnu biblioteku, te 90 ari parkova i šuma. Cijena mu je 15 miliona funti.

Za dvorac princa Erica iz "Male sirene", koji je procijenjen na četiri miliona funti, istaknuto je: "Ova nekretnina na stijeni sa mnoštvom zemljišta i vezama sa kraljevstvom novim vlasnicima obećava svijet pjesme i plesa. Srednjovjekovni dvorac nudi potencijal za renoviranja u skladu sa vlastitim ukusom i potrebama. Nekretnina ima tri sprata, a najviši dolazi sa dvije velike spavaće sobe, od kojih svaka ima balkon, drvene podove i kamin..."

Palača sultana Aladina procijenjena je na čak 1,75 milijardi funti, a njene glavne prednosti su što omogućava ugodan život životinjama, ima skrivene podrume, ograđene vrtove i sobu za sultana. Potencijalni kupac dobija i mapu kako je pronaći u Beskrajnoj pustinji.

Detalje o ovim i ostalim zamkovima možete pogledati u fotogaleriji.