|

Google otkrio dizajn novog sjedišta u Californiji: Kompleks sa zelenim stazama

Google otkrio dizajn novog sjedišta u Californiji: Kompleks sa zelenim stazama
6
Klix.ba
4.3.2017. u 10:22
17
komentara
6

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Kompanija Google predstavila je dizajn svog novog kampusa u Californiji koji su osmislili arhitekti firmi BIG i Heatherwick Studio.
U dokumentu sa 67 stranica predstavljenom gradskom vijeću grada Mountain View u kojem bi se sjedište gradilo otkriveni su detalji veleljepnog kompleksa.

Na renderima se vidi struktura krova nalik na šator, a predloženi dokument otkriva da bi se prostorije u kompleksu dijelile po paviljonima te da bi se laboratorije, kafići, i dvorane nalazile na prizemlju, dok bi na spratovima bile kancelarije.

Obuhvatat će fotonaponske solarne panele i prozore koji omogućavaju prodor direktne, indirektne i difuzne svjetlosti. Ostatak zgrade će se graditi minimalističkom paletom materijala koji uglavnom uključuju metal i staklo.

Tlocrt je osmišljen tako da se u uglovima kompleksa stvaraju "vanjske sobe" sa posebnim ugođajem poput savane, brda i vrta sa skulpturama. Kroz zgradu vijugaju "zeleni putevi" oko kojih se prostiru trgovine i kafići.

Planovi za gradnju uzbudljivog novog naselja prvi put su spomenuti u februaru 2015. godine, međutim kasnije su gradski vijećnici većinu prostora na kojem je Google želio graditi dali vlasnicima LinkedIna. Stoga je Google morao naći rezervnu opciju blizu parka Charleston u Mounain Viewu.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...