|

Konzumiranje mesa će vas učiniti lopovom i lažovom

Konzumiranje mesa će vas učiniti lopovom i lažovom
128
Klix.ba
18.11.2012. u 08:10
21
komentara
128

dijeljenja
Konzumiranje mesa će vas učiniti lopovom i lažovom
Prednosti i mane dijete koja sadrži mesne proizvode su stalna tema debata među nutricionistima, ali udžbenici u indijskim školama su svoju poziciju po tom pitanju učinili jako jasnom. Naime, prema onome što piše u tim udžbenicima, konzumiranje mesa će dovesti do laganja, krađe i seksualnog kriminala.
Ove neobične moralne smjernice su se pojavile u udžbenicima za 11-godišnjake, a pružaju edukaciju o zdravlju, higijeni i seksu.

U dijelu teksta u kojem se spominju ljudi koji konzumiraju meso stoji da oni bez ikakvih problema i grižnje savjesti mogu da lažu, zaboravljaju obećanja, budu neiskreni i da govore ružne riječi, kradu te da se okrenu nasilju i počine zločine seksualne prirode.

Udžbenici takođe navode da su svi mesni proizvodi sačinjeni od otpada i hvale Japance zbog njihove vegeterijanske ishrane. Knjiga daje i savjete o sklapanju brakova i savjetuje djevojkama da nađu dobrog muža dok su stare između 18 i 25 godina.

Prema izvještaju indijskog televizijskog kanala NDTV, knjigu je izdala kompanija S Chand, a šef indijskog Centralnog odbora za edukaciju je rekao da te udžbenike koriste individualne škole te da se njihov sadržaj ne kontroliše.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...