{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konkurs za fotografe: Oživi poznate filmske scene snimane na lokacijama u Sarajevu

11.11.2015. u 08:12
476
15
Konkurs za fotografe: Oživi poznate filmske scene snimane na lokacijama u Sarajevu
476
Udruženje građana za kulturu i obrazovanje "Pogon" objavljuje konkurs za najbolju fotografiju o temi bh. film, s fokusom na filmske scene snimane na različitim lokacijama u Sarajevu.
U konkursu pod nazivom "Sarajevski okvir" mogu učestvovati svi fotografi, profesionalci i amateri, a njihov je zadatak kroz fotografiju oživjeti poznate filmske scene snimane u Sarajevu.

Fotografi mogu oživjeti scene iz zadanih i nekih od najpoznatijih filmova snimanih u Sarajevu, kao što su "Valter brani Sarajevo", "Dobro uštimani mrtvaci", "Otac na službenom putu", "Ljeto u zlatnoj dolini", "Kod amidže Idriza", "Sjećaš li se Dolly Bell" itd.

"Cilj je podsjetiti na lokacije koje su bile inspiracija poznatim filmskim radnicima u brojnim nagrađivanim bh. filmovima, a ovim konkursom želimo promovisati fotografiju i bosanskohercegovačku kinematografiju", kažu iz udruženja Pogon.

Autor fotografija po izboru žirija bit će nagrađen profesionalnim fotoaparatom.

Fotografije koje izabere žiri bit će izložene na festivalu "Decembar u Sarajevu" pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo. Autor fotografije koja bude imala najviše glasova korisnika društvenih mreža poput Facebooka i Instagrama bit će nagrađen novčanom nagradom – 500 KM.

Konkurs je otvoren do 30. novembra 2015. godine, a više informacija možete pronaći ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: