|

U Historijskom muzeju BiH izložba fotografija "Sarajevski okvir"

U Historijskom muzeju BiH izložba fotografija "Sarajevski okvir"
62
F
FENA
23.12.2015. u 07:56
2
komentara
62

dijeljenja
U Historijskom muzeju BiH izložba fotografija "Sarajevski okvir"
"Sarajevski okvir" naziv je izložbe fotografija koja će u okviru festivala "Decembar u Sarajevu" biti otvorena 23. decembra u Historijskom muzeju BiH.
Udruženje građana "Pogon" početkom mjeseca je raspisalo foto-konkurs pod nazivom "Sarajevski okvir" koji je imao za cilj oživljavanje poznatih scena iz proslavljenih bh. filmova, te promociju kulturnih vrijednosti, umjetničkog stvaralaštva i bh. kinematografije.

Fotokonkurs je izazvao interesovanje velikog broja ljudi, ljubitelja fotografije i poštovalaca filmova Hajrudina Šibe Krvavca, Emira Kusturice, Ademira Kenovića, Mirze Idrizovića, Jasmile Žbanić, Srđana Vuletića i brojnih drugih.

Nagradu žirija dobila je Lejla Hasanović za fotografiju inspirisanu filmom "Miris dunja", a nagradu publike osvojila je Tesnim Karišik za fotografiju koja oživljava scenu iz filma "Savršeni krug".

Od više stotina pristiglih fotografija za konkurs, 30 najboljih koje je odabrao stručni žiri u sastavu Elmir Jukić, Alen Muratović, Nino Maričić, Vanja Lisac i Vedran Hrustanović, bit će predstavljeni na izložbi u Historijskom muzeju BiH.

Vrijednost cjelokupnog projekta i ideju podržalo je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...