lifestyle
95

Kako je bivša konobarica i zvijezda reality showa postala švedska princeza

Klix.ba
(Foto: EPA)
Sofia Hellqvist se nimalo ne uklapa u tipične kraljevske kalupe. Daleko je od, recimo, Kate Middleton, ali švedski princ, koji ju je prošle sedmice oženio, za to izgleda kao da uopšte ne mari.

Carl Philip oženio je Sofiju na raskošnoj ceremoniji u kapeli švedske kraljevske palače.

Modeling, reality TV i konobarisanje

Sofia Hellqvist sada je poznata kao njeno veličanstvo princeza Sofia, vojvotkinja od Värmlanda, a prije nego što je upoznala princa Carla živjela je sasvim drugačijim životom.

Učestvovala je u švedskoj verziji reality showa pod nazivom"Hotel Paradise", gdje je u luksuznom hotelu bila okupljena grupa samaca, a dešavanja između njih snimaju kamere.

Princeza je bila i model. Pozirala je za švedski muški magazin Slitz koji je u međuvremenu ugašen. Prema pisanju Telegrapha, Sofia je za ovaj magazin pozirala u toplesu, sa udavom omotanim oko vrata, a 2004. godine je zbog toga proglašena za Miss Slitz.

Vojvotkinja s tetovažom

Kada se kasnije preselila u New York radila je kao konobarica i instruktorica joge. Istovremeno je pohađala časove na poslovnoj školi.

"Ona ima smirujući efekt na ljude", kazao je Fario Franato, suvlasnik restorana Serafina u kojem je radila skoro 10 godina, za New York Post.

Sofia se bavila i humanitarnim radom za Project Playground, neprofitnu organizaciju koja podržava omladinu Cape Towna u Južnoafričkoj Republici.

Zanimljivo je da iza vrata ima tetovažu.

Kako je upoznala princa

Carl i Sofia upoznali su se na odmoru u Bastadu u Švedskoj u ljeto 2009. godine. Kasnije se njihov ljubavni život odvijao na relaciji Švedska - New York.

Švedski mediji novu princezu nisu dočekali s oduševljenjem, ali par se odupro pritiscima i sačuvao svoju vezu za koju je Hellqvist rekla da je bila "ljubav na prvi pogled".

Njene šanse da postane švedska kraljica realno nisu visoke jer je njen suprug treći u redu za tron.