Showbiz
81

Švedski princ Carl Phillip se vjenčao s bivšom manekenkom

Klix.ba
(Foto: EPA)
Švedski princ Carl Phillip i njegova izabranica, bivša manekenka Sofia Hellqvist, vjenčali su se danas u kraljevskoj palači u Stockholmu.

Ekstravagantnoj ceremoniji prisustvovale su brojne ugledne ličnosti iz zemlje i svijeta, a mladencima su sreću u braku poželjele hiljade Šveđana koje su izašle na ulicu da pozdrave sretni par.

Ovaj brak izazvao je veliku pažnju javnosti, jer se vjerovalo da kraljevska porodica neće nikada prihvatiti Sofiju, no današnje vjenčanje je demantiralo sve glasine.

Lijepa 31-godišnjakinja i treći po redu nasljednik švedske krune upoznali su se 2010. godine u jednom noćnom klubu. Sofia je bila poznata po učestvovanju u popularnom reality showu Paradise Hotel, vodila je razuzdan život i bavila se manekenstvom.

Kao 20-godišnjakinja snimila je editorijal za švedski muški magazin Slitz, a bila je najljepša djevojka tog magazina 2004. po izboru čitatelja.

Nakon učešća u reality showu, preselila se u New York gdje je studirala biznis i otvorila studio joge, a pažnju medija izazvala je strastvenim poljupcima s poznatom američkom porno glumicom Jennom Jameson.

Sofia, koja bi jednog dana mogla postati kraljica Švedske, ne žali ni zbog čega.

"To je bilo prije deset godina, žao mi je što se o tome još uvijek govori, ali ta iskustva su me učinila osobom kakva jesam danas", rekla je Sofia.

Iako švedska kraljica Silvia isprva nije bila sretna zbog veze njenog sina s pučankom, u javnosti je uvijek isticala Sofijine prednosti i hvalila je zbog humanitarnog rada.