|

Jutarnji refreni za ustajanje iz kreveta: Pet sjajnih pjesama za razbuđivanje

Jutarnji refreni za ustajanje iz kreveta: Pet sjajnih pjesama za razbuđivanje
11
D
DP
6.2.2020. u 12:05
4
komentara
11

dijeljenja
Jutarnji refreni za ustajanje iz kreveta: Pet sjajnih pjesama za razbuđivanje Foto: Shutterstock
Stručnjaci otkrivaju da je najbolji način da se lijepo razbudimo uz pomoć poletne muzike, a ne glasnog alarma. Možda je ovogodišnja pobjednica nagrade Grammy pravi izbor.
Svako jutro nosi novi teškoće ustajanja, posebno ako smo prošle večeri ostali budni do sitnih sati. Naučnici su već ukazali na lošu naviku paljenja "snooze” opcije na našim mobitelima koja uzrokuje buđenje od pet puta na svakih deset minuta, a nije ni tako djelotvorno. Zato stručnjaci s Kraljevskog instituta za tehnologiju u Melbourneu toplo preporučuju buđenje uz živahnu muziku umjesto budilica koje smo toliko zamrzili.

Buđenje uz finu melodiju i poletan ritam pruža nam zdrav i nenametljiv prijelaz iz stanja pospanosti u stanje budnosti, piše The Guardian. Ako se pitate koju biste muziku trebali odabrati, znajte da nema pogrešnih odgovora. Sve ovisi o tome kakvu vrstu muzike volite, a možete i poslušati ovih pet prijedloga koje smo vam već pripremili. Važna stvar koju ne smijete zaboraviti jest da s vremena na vrijeme promijenite playlistu za buđenje jer će vam u jednom trenutku postati jako mrsko slušati iste pjesme svakog jutra sljedećih dvadeset dana.

Good Vibrations - The Beach Boys


Orinoco Flow - Enya


Bad Guy - Billie Eilish


Dakota - Stereophonics


Can't Do Without You - CARIBOU

Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...