San ili stvarnost
0

FOTO / Jahta Monaco imat će vlastitu stazu za F1

Sarajevo-x.com
Projekat megalomanske jahte ujedinit će mogućnost uživanja u svim čarima blještavog Monaca zajedno sa pristupom lukama širom svijeta. Projekat će koštati nevjerovatnih 840 miliona eura.
Britanski dizajneri napravili su projekat plutajućeg Monaca, koji će imati čak i umanjenu verziju staze za Formulu 1. Brod dugačak 152 metra koštat će nevjerovatnih 840 miliona eura, a na njemu će se nalaziti minijaturni Casino Monte Carlo, Hotel de Paris, Cafe de Paris, La Rascasse i hotel Loews zajedno sa bazenima i teniskim terenima.

Na brodu će nalazi i platforma za smještan manjih jahti ukoliko budući vlasnici budu željeli uživati u intimnijem ugođaju.

Najveću pažnju svakako privlači replika staze za Monaco Grand Prix sa tunelom koji ide oko palube.

Projekat je djelo britanske kompanije Yacht Island Design.

"Željeli smo napraviti jedinstveno okruženje koje će prenijeti duh Monaca u okean", rekao je direktor kompanije Rob McPherson.

Iako brod posjeduje trkaću stazu, dizajneri su najviše ponosni na unutrašnjost broda, koji su nazvali The Atrium, gdje je smješteno sedam gostinskih apartmana sa vlastitom recepcijom, kupatilom, sobom za presvlačenje, spavaćom sobom i balkonom.

Jahta će moći primiti 16 gostiju i 70 članova posade, a vlasnika bi svake godine koštala desetine miliona eura. Za eventualnog ponosnog vlasnika predviđen je apartman na tri etaže, koji se prostire na nevjerovatnih 445 metara kvadratnih.

Sada kada je završen dizajn jahte, jedino preostalo pitanje je da li će Yacht Island Design uspjeti pronaći bogataša spremnog da maketu pretvori u stvarnost, piše "Daily Mail".