{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jahta iz snova inspirisana mitološkim kitom

S
6.11.2010. u 21:50
0
20
Jahta iz snova inspirisana mitološkim kitom
0
Koncept superluksuzne jahte od 90 metara, inspirisane mitološkim bićem - velikim kitom, predstavljen je na septembarskom sajmu jahti u Monaku, a njegovi dizajneri nas uvjeravaju da njihova vizija može postati realnost.
"The Beluga: Emperor of the Seven Seas" djelo je belgijskih dizajnera iz kompanije Puresang, a na sajmu je privuklo mnogo pažnje svojim fascinantnim izgledom.

U toku su pregovori sa tri potencijalna klijenta spremna da prave ovu jahtu. Jedan od njih je iz Holandije, saznaje CNN.

Gradnja "Beluge" bi, prema riječima Willa Erensa, direktora i glavnog dizajnera Puresanga, koštala oko 200 miliona dolara. Kada bi jednom bila završena, njen vlasnik imao bi priliku da uživa u "palači svjetlosti" zahvaljujući inovativnoj upotrebi stakla.

"Mrzim način na koji se danas grade jahte, sa puno nivoa, a bez visine", izjavio je Erens. "Ja želim da vlasnici iskuse život na moru u potkrovlju".

Kako bi se stvorila atmosfera "svemira i prostranosti", Erens je udružio snage sa ljudima iz kompanije Glass Deco, koja proizvodi dekorativna stakla.

Zahvaljujući staklenim stepenicama, kupoli u spavaćoj sobi i kristalnom lusteru visokom devet metara istaknuto je i svjetlo i visina. S vanjske strane "Beluga" ima 14 metara dug bazen, saunu i koktel-bar, zajedno sa prostorom za odmor.

Središnji dio jahte čini pet luksuznih apartmana sa balkonima, turskim kupatilom, teretanom i kinom. Taj dio je inspirisan Pinokijom koji se nađe u stomaku kita i tamo okusi zabavu, objasnio je dizajner.

Pored svega nabrojanog, jahta ima i zeleni vrt, a cjelokupni koncept namijenjen je isključivo milijarderima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: