Izdavačka kuća donira novac od prodaje Hitlerovog "Mein Kampfa" porodicama žrtava holokausta

Izdavačka kuća donira novac od prodaje Hitlerovog "Mein Kampfa" porodicama žrtava holokausta
1
Klix.ba
1.7.2016. u 14:32
3
komentara
1

dijeljenja
Izdavačka kuća donira novac od prodaje Hitlerovog "Mein Kampfa" porodicama žrtava holokausta Foto: EPA
Houghton Mifflin Harcourt, izdavačka kuća iz Bostona, štampa "Mein Kampf" još od 1933. godine, a prije 15 godina počela je prihode od prodaje poklanjati u dobrotvorne svrhe, osiguravajući tako bar neko dobro djelo proizašlo iz ovog manifesta.
Novac odnedavno ide u ruke porodicama i preživjelim žrtvama holokausta, a ovaj potez upotpunjen je saradnjom izdavača sa Židovskim centrom za djecu i porodicu.

"Naša namjera je bila da ovi fondovi ostvare pozitivan odjek u svijetu. Centar za djecu i porodicu direktno će slati novac žrtvama koje srećemo svaki dan. One su sve osjetljivije te imaju potrebnu za brigom koju im može pružiti naš centar potpomognut humanitarnim donacijama.", izjavio je Andrew Rusell za Globe, a prenosi CNN.

Novost u vezi s poklanjanjem novca od prodaje djela "Mein Kampf" žrtvama holokausta došla je zajedno sa stvaranjem novog interesovanja za knjigu, s obzirom na to da su autorska prava prestala važiti 2015. godine, a od tada se štampanje radi i u Njemačkoj, gdje je prethodno bilo strogo zabranjeno.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...