Gastro
154

Sve je spremno za treći Coffee fest Sarajevo 22. i 23. marta u My Faceu

Sponzorirani članak
Sve je spremno za početak 3.Coffee Fest-a Sarajevo koji se realizuje pod motom "Užitak te zove". Obožavatelji tog čarobnog napitka, čokolade i tople čokolade će u naredna dva festivalska dana uživati u prelijepom ambijentu My Facea koji će biti ispunjen različitim mirisima kafe i okusima čokolade uz druge delicije i suplemente za kafu.

Festival svoja vrata za posjetioce otvara u 12h nakon čega slijedi program koji je za prvi dan ispunjen radionicama na štandovima izlagača, tako ćemo imati priliku uživati uz promociju i degustaciju novog Franck brenda 125 EDITION, mješavina koja je nastala povodom 125 godina postojanja Francka.

Manuel je također spremio interesantnu prezentaciju malih aparata za kuću i kancelariju kao i degustaciju dvije mješavine kafe iz asortimana Manuel Caffe.

Na ovogodišnjem festivalu pored radionica na izlagačkim štandovima kafe pozivamo Vas da posjetite i Coca-Cola štand gdje ćete moći uživati u Coca-Cola bezalkoholnim koktelima, koje će za vas spremati koktel majstori. Tu je i voda Olimpija, a za još više osvježenja, mnogi će imati priliku da probaju Emotion sa okusima kruška-maričnjak ili breskva-hibiskus, okuse koji se idealno slažu uz kafu.

Stock BH je pripremio prezentaciju alkoholnih pića u kombinaciji sa kafom i slatkim delicijama. Drugi dan festivala na štandu Stock BH prezentovat će se profesionalna mixologija koju će za Vas spremati jedan od najboljih koktel majstora u regionu Denis Memić.

Pored navedenih promocija i radionica, pojestioci će moći da uživaju u različitim okusima kafe, čaja i čokolade jer "Coffee Fest Sarajevo" predstavlja i prezentuje najbolje svjetske brendove iz ove oblasti te na taj način pravi ugodnu poslovnu atmosferu gdje mnogi ugostitelji kao i kompanije mogu da naprave pravi izbor za sebe, svoje goste i zaposlene.

Drugi dan festivala je rezervisan za 3. Latte Art Challenge Sarajevo u organizaciji Bar Art, MD ent. i Udruženja "Profesional" koji su se potrudili da se u našem gradu u sklopu 3.Coffee Festa Sarajevo predstave najbolje bariste iz BiH i regije.

Prijavilo se 20 barista koji će se takmičiti u 2 kategorije,Latte Art gdje će izvlačiti zadatke što vjerodostojnije prenijeti u šoljicu, i u slobodnom stilu Latte Art Mega gdje će slobodno moći da puste mašti na volju i urade najbolje što mogu da zadive publiku i sudije.

Ispred organizacije smo se potrudili da obezbjedimo bogat nagradni fond, za prvo mjesto tačnije najboljeg baristu Noa Group prijatelj festivala je obezbjedio mobilni aparat, za drugo mjesto Watch Line je obezbjedio ručni sat Bulova, treće mjesto će osvojiti umjetničku sliku Draupadi Art i vaučer Hotela Termag Jahorina.

Najbolje plasirani barista iz Bosne i Hercegovine dobit će nagradu firme Pro Horeca, dok će za najorginalniju uniformu sponzor Visual identity uraditi vlastiti logo po narudžbi.

S obzirom na navedeno ne sumnjamo da će veliki dio vas htjeti biti dio ovog zanimljivog događaja koji promoviše grad Sarajevo kao kulturni i turistički centar u regionu i evropi. Užitak koji Vam pruža "Coffee Fest Sarajevo" ne smijete propustiti, My Face od 12h do 19h. Ulaz na Coffee Fest je besplatan.