8. Porsche Coffee Fest
125

Interesantan događaj: Za nekoliko dana u Sarajevu će se održati festival kafe, čaja i čokolade

Klix.ba
8. Porsche Coffee Fest Sarajevo (Ilustracija: Shutterstock)
8. Porsche Coffee Fest Sarajevo (Ilustracija: Shutterstock)
Najveći festival kafe, čaja, čokolade i prateće opreme u regionu, 8. Porsche Sarajevo Coffee Fest, otvara svoja vrata 15. i 16. marta u prelijepom ambijentu kongresne dvorane Hotela Hills.

Na festivalu će se predstaviti veliki broj izlagača svjetski poznatih brendova kafe, specialty coffee, čajeva, toplih čokolada kao i horeca opreme, što je ujedno dobra prilika za mnoge ugostitelje i hotelijere da na jednom mjestu ostvare dobre poslovne kontakte i saradnju.

Festivalski program je tematski koncipiran tako da će prvi dan festivala biti sadržajan radionicama i prezentacijama od strane predavača sa bogatim iskustvom, koji će predstaviti novitete u kofeinskoj industriji.

8. Porsche Coffee Fest Sarajevo
8. Porsche Coffee Fest Sarajevo

Drugi dan festivala počinje sa osmim po redu NLB Latte Art Challenge Sarajevo koji će zasigurno ove godine okupiti najsmjelije bariste, njih ukupno 22, a koji će se takmičiti za prestižne nagrade: tri u ukupnom poretku i jednu na državnom nivou kao i nekoliko specijalnih nagrada partnera Coffee Festa.

Takmičari se takmiče u dvije kategorije - Latte Art i Latte Art mega.

Prva kategorija zahtjeva od takmičara da iscrtaju na šoljici latte kafe jedan od osnovnih motiva: srce, rosetu, tulip, leteće srce i labud. Druga kategorija je kategorija gdje takmičari moraju pokazati maksimum svoje kreativnosti, pa tako mogu sami da odrede crtež, način serviranja i posuđe koje će koristiti. Oficijelno mlijeko festivala je Meggle, a voda Olimpija.

Sudijska četvorka je ove godine u nešto izmijenjenom sastavu, tako da će voditelj sudijske ekipe biti Ivan Životić - coffee expert&business developer za Adriatic Region, Vladimir Garić - barista i brand developer, Nebojša Lazarević - osnivač Bar akademije, Igor Nuždić - barista i bartender, Vukota Kazić - član udruženja barmena Crne Gore, barista i trener - tehnički sudija.

Festival je i ove godine podržao Porsche Sarajevo kao generalni sponzor sa kompanijom Volkswagen privredna vozila. Zlatni sponzor je NLB Banka Sarajevo, a u ulozi partnera projekta tu su Visit Sarajevo Turistička Zajednica Kantona Sarajevo, kao i Ministarstvo Privrede Kantona Sarajevo.

Na ovaj način, organizatori festivala koriste priliku da pozovu sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju ovaj jedinstveni događaj u našem grad.

Ulaz je slobodan!