{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šumske jagode na Danu palačinaka u Gradačcu

1.12.2015. u 13:52
2
33
Šumske jagode na Danu palačinaka u Gradačcu
2
Manifestacija Dan palačinaka i ove godine bit će upriličena u centru Gradačca u okviru Međunarodnog dana palačinaka.
Cilj manifestacije, koja će biti održana 9. februara 2016., je kroz gastronomiju afirmirati kulturne i tradicijske vrijednosti naroda u BiH, zdrav način ishrane i gastronomiju BiH te promovirati turističke vrijednosti BiH.

Prezentacija palačinaka drugih zemalja, izložba dječijih radova o temi "Moj najdraži palačinak", takmičenje u brzom jedenju palačinaka za djecu do deset godina, takmičarenj u trčanju i okretanju palačinaka za djevojke te u okretanju palačinaka, neki su od sadržaja u okviru programa.

Nije rijedak slučaj da se u zimskom periodu Gradačac okiti beharom šljive, jabuke, kruške ili neke druge voćke. Danas je zabilježeno da su i šumske jagode dale doprinos kuriozitetnim pojavama u prirodi. Organizatori Dana palačinaka se nadaju da bi mogli pripremati i palačinke sa šumskim jagodama.

Pokrovitelj manifestacije je Općina Gradačac, a realizatori su Udruženje kuhara BiH, Brunch d.o.o. Gradačac, Gimnazija "Mustafa Novalić" i MSS "Hasan Kikić" Gradačac, saopćeno je iz Udruženja kuhara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: