Sarajevo je trenutno prepuno posjetitelja koji dolaze iz raznih zemalja u kojima je Aperol Spritz poznat kao savršen aperitiv, ali i piće koje osvježava na visokim ljetnim temperaturama. Tokom trajanja serije koncerata Sarajevo Music Stage 2012., posjetitelji u VIP-u imali su priliku da probaju Aperol Spritz, piće posebno omiljeno među poznatim ličnostima, a koje je doprinijelo pravoj muzičkoj i festivalskoj atmosferi.
Uz odličnu muziku, razne ličnosti iz javnog života koje su posjetile Sarajevo Music Stage u proteklim danima iskusile su jedinstveni i osvježavajući okus Aperol Spritza, pića narandžastog okusa s okusom citrusa, koje se spravlja na poseban način – miješanjem sa pjenušavim vinom i kiselom vodom.
Naš grad prati trendove, pa se Aperol Spritz također može degustirati od 17 do 20 sati i u Operi, jednom od najpopularnijih sarajevskih kafića koji se nalazi prekoputa Festivalskog trga, ali poslije toga i u drugim kafićima u gradu kao što su Guiness i Kod Rake, sve do kraja Festivala. Mlade Sarajlije, kao i posjetitelji Festivala, oduševljeni su Aperolom, pa ljubazne hostese svakog dana imaju pune ruke posla kako bi udovoljile svim radoznalim mladićima i djevojkama koji žele probati ovo novo piće.
Aperol je prvi put predstavljen u Padovi 1919. godine, a kreirala su ga braća Luigi i Silvio Barbieri. Aperol se i danas najviše pije upravo u ovoj zemlji, te je jedinstven simbol živopisne atmosfere Venecije, Milana, Rima te drugih velikih gradova u Italiji, a jako je popularan i u Njemačkoj.