Novo piće na bh. tržištu
29

Sarajlije degustirale Aperol Spritz na Sarajevo Music Stageu

Klix.ba
Posjetitelji Sarajevo Film Festivala su tokom proteklih dana imali priliku da probaju Aperol Spritz, iznimno popularno piće koje se nedavno pojavilo na bh. tržištu.

Sarajevo je trenutno prepuno posjetitelja koji dolaze iz raznih zemalja u kojima je Aperol Spritz poznat kao savršen aperitiv, ali i piće koje osvježava na visokim ljetnim temperaturama. Tokom trajanja serije koncerata Sarajevo Music Stage 2012., posjetitelji u VIP-u imali su priliku da probaju Aperol Spritz, piće posebno omiljeno među poznatim ličnostima, a koje je doprinijelo pravoj muzičkoj i festivalskoj atmosferi.

Uz odličnu muziku, razne ličnosti iz javnog života koje su posjetile Sarajevo Music Stage u proteklim danima iskusile su jedinstveni i osvježavajući okus Aperol Spritza, pića narandžastog okusa s okusom citrusa, koje se spravlja na poseban način – miješanjem sa pjenušavim vinom i kiselom vodom.

Naš grad prati trendove, pa se Aperol Spritz također može degustirati od 17 do 20 sati i u Operi, jednom od najpopularnijih sarajevskih kafića koji se nalazi prekoputa Festivalskog trga, ali poslije toga i u drugim kafićima u gradu kao što su Guiness i Kod Rake, sve do kraja Festivala. Mlade Sarajlije, kao i posjetitelji Festivala, oduševljeni su Aperolom, pa ljubazne hostese svakog dana imaju pune ruke posla kako bi udovoljile svim radoznalim mladićima i djevojkama koji žele probati ovo novo piće.

Aperol je prvi put predstavljen u Padovi 1919. godine, a kreirala su ga braća Luigi i Silvio Barbieri. Aperol se i danas najviše pije upravo u ovoj zemlji, te je jedinstven simbol živopisne atmosfere Venecije, Milana, Rima te drugih velikih gradova u Italiji, a jako je popularan i u Njemačkoj.