Gastro
156

Restoran "Stare vrbe" obilježio uspješnu saradnju sa vinarijom "AG"

Foto: E. H./Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U prisustvu velikog broja zvanica, prijatelja i ljubitelja kvalitetnog vina i delicija upriličeno je još jedno druženje u kultnom sarajevskom restoranu "Stare vrbe". Povod ovom već tradicionalnom druženju je uspješna saradnja "Starih vrba" i vinarije "AG" porodice Vasilj iz Međugorja.

Pored degustacije vrhunskih specijaliteta ovog restorana, gosti su imali priliku probati carsku žilavku i blatinu i ekskluzivno novi brend vinarije "AG", roze vino Nika. A specijalno iznenađenje šestog druženja koje organizuju "Stare vrbe" bila je promocija vinarije Rizman braće Štimac iz Hrvatske.

"Sretni smo jer smo i ovaj put uspjeli okupiti sve prijatelje, partnere i dobre ljude na jednom mjestu. Cilj druženja nije samo proslava uspješne godine iza nas, nego i promovisanje kulture stola odnosno hrane i vina. Ove godine nam je u tome pomogla i vinarija Rizman, koja je prisutnima ponudila na kušanje svoj plavac mali i pošip“, istakla je Sađa Beglerović, vlasnica restorana "Stare vrbe" i organizatorica druženja.

Naredno druženje zakazano je za godinu dana na istom mjestu, u restoranu "Stare vrbe".