Leggera
0

Nova light pizza za one koji su na dijeti

Sarajevo-x.com
Ljubitelji talijanskog specijaliteta pizze uskoro će biti u prilici da naruče laganiju verziju svoga omiljenog jela, zahvaljujući angažovanju kompanije Weight Watchers.

Naime, ugostitelji u Velikoj Britaniji od sada namjeravaju 'izbaciti' srednji dio tjestenine i zamijeniti ga povrćem kako bi udovoljili gostima koji su na dijeti i koji žele ostati vitki.

Iako mnogima ta ideja zvuči kao bacanje para, najpoznatiji svjetski dijetni režim Weight Watchers podržao je ovu novinu.

'Posmatrači težine' su međunarodna kompanija koja preporučuje hranu za mršavljenje i daje savjete za održavanje željene tjelesne težine i trenutno broji desetine miliona poklonika u svijetu.

Nedavno su održali nekoliko sastanaka sa predstavnicima Pizza Expressa gdje su im novu ponudu stavili na razmatranje.

"Pizza je do sada bila zabranjana za sve one koji žele popraviti liniju i izgubiti nekoliko kilograma. No, nijedna hrana ne smije biti nepristupačna za nas", kazala je Angharad Massie, predstavnica kompanije.

Nova pizza zvat će se Leggera što na italijanskom znači 'lagana', a 50 grama tijesta bit će zamijenjeno špinatom i paradajzom koji sadrže samo 500 kalorija i pet grama zasićenih masti.

'Light verzija' ovog popularnog talijanskog jela bit će u ponudi krajem mjeseca.