Jednostavno i ukusno
1

Promo / Bavette Barilla sa sosom Pesto Genovese, škampima i boranijom

Za ljubitelje morskih specijaliteta Barilla donosi jednostavan i ukusan recept za Bavette sa sosom Pesto Genovese, škampima i boranijom.

Sastojci za 4 osobe:

350 g Bavette Barilla 180 g sosa Pesto Genovese Barilla
16 komada oljuštenih škampa (odstraniti žilu 150 g grubo isjeckane boranije 1 komad ljutike 2 supene kašike ekstradjevičanskog maslinovog ulja so i biber po ukusu

Priprema:

Stavite veliku šerpu vode na vatru da proključa, kada proključa dodajte so (otprilike 7 grama na litar vode) i skuhajte Bavette prema uputstvu na pakovanju.

U velikoj tavi propržite sitno isjeckanu ljutiku na malo maslinovog ulja. Kad ljutika postane zlatna i meka, dodajte škampe, začinite sve solju i biberom po ukusu i pržite jelo nekoliko minuta na tihoj vatri. Skinite s vatre i ostavite sa strane.

Četiri do pet minuta prije nego što ocijedite tjesteninu, u šerpu dodajte boraniju da bi se skuhala zajedno s tjesteninom.

Ocijedite tjesteninu skuhanu al dente zajedno s boranijom, ali ostavite malo vode od tjestenine sa strane. Nakon toga ponovo stavite na vatru tavu sa škampima, dodajte tjesteninu i vodu od tjestenine i pažljivo sve sotirajte.

Kad višak vode ispari, skinite jelo s vatre i dodajte sos Pesto Genovese. Dobro sve promiješajte da sos prekrije svu tjesteninu i odmah servirajte s malo maslinovog ulja.

Više informacija pronađite na stranici https://www.barillagroup.com/en.