{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promo
/
Bavette Barilla sa sosom Pesto Genovese, škampima i boranijom

25.9.2017. u 09:00
1
Bavette Barilla sa sosom Pesto Genovese, škampima i boranijom
1
Bavette Barilla sa sosom Pesto Genovese, škampima i boranijom
Za ljubitelje morskih specijaliteta Barilla donosi jednostavan i ukusan recept za Bavette sa sosom Pesto Genovese, škampima i boranijom.
Sastojci za 4 osobe:

350 g Bavette Barilla
180 g sosa Pesto Genovese Barilla
16 komada oljuštenih škampa (odstraniti žilu
150 g grubo isjeckane boranije
1 komad ljutike
2 supene kašike ekstradjevičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu


Priprema:

Stavite veliku šerpu vode na vatru da proključa, kada proključa dodajte so (otprilike 7 grama na litar vode) i skuhajte Bavette prema uputstvu na pakovanju.

U velikoj tavi propržite sitno isjeckanu ljutiku na malo maslinovog ulja. Kad ljutika postane zlatna i meka, dodajte škampe, začinite sve solju i biberom po ukusu i pržite jelo nekoliko minuta na tihoj vatri. Skinite s vatre i ostavite sa strane.

Četiri do pet minuta prije nego što ocijedite tjesteninu, u šerpu dodajte boraniju da bi se skuhala zajedno s tjesteninom.

Ocijedite tjesteninu skuhanu al dente zajedno s boranijom, ali ostavite malo vode od tjestenine sa strane. Nakon toga ponovo stavite na vatru tavu sa škampima, dodajte tjesteninu i vodu od tjestenine i pažljivo sve sotirajte.

Kad višak vode ispari, skinite jelo s vatre i dodajte sos Pesto Genovese. Dobro sve promiješajte da sos prekrije svu tjesteninu i odmah servirajte s malo maslinovog ulja.

Više informacija pronađite na stranici https://www.barillagroup.com/en.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: