Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Želatin je dobar za kosu, kožu i zglobove,... možda i za ćunu,........
Za one koji pametuju ovdje, nadam se da ne konzumiraju alkohol.😉
@bIackfieIder Komentarisala sam sa aspekta vjere, a Islamska zajednica BiH kaze: "Oba spomenuta harama su zabranjena u jasnom kur'anskom tekstu i nema potrebe praviti gradaciju među njima. ...Sa stanovišta štetnosti, pijenje alkohola je vjerovatno štetnije, jer šteta od opijanja prelazi na porodicu i društvo (uzrokuje društveno opasnije stanje), dok se u slučaju konzumiranja svinjetine šteta uglavnom ograničava na počinioca grijeha."
@bIackfieIder Apsolutno.👍😄 Ja ne pijem, a jedem gumene bombone.😄😉
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Znate li od čega se prave gumene bombone? Da nisu od gume mozda?
http://justanotherdaydreamer.info/napravite-sami-originalni-pokazivac-za-knjige/
ćevapi bez svinjetine ko pivo bez rakije... ide ali nije to to...
Netko je na aparatima sad!!!
Kazu bolje pojest crvavu jabuku, nego onu koja nije! Pa slazem, samo se pitam gdje je prvo bila ona zuzara sto se istovarila u jabuku? Moze bit da se prvo neki Muradif istovario iza coska, pa se ova nadojila onog iz "blackhole-a", pa ti uzmes tu jabuku i sav sretan, kazes ovo je zdravo!!! Kako god, sto manje znas od cega se sta pravi, to je bolje za tebe. Ovo je hamelj od bobmone, kao sto je coca cola, cigare i sl. savjest se ne moze probudit kod covjeka dok ga nesto ne zaboli i tacka!!!!!!
Dakle, je li halal ili haram?
Ma kakvi to, evo recept za domaće karamele: 200 gr šećera 200 ml mleka 20-30 gr maslaca 1 kesica vanil šećera Priprema se vrlo jednostavno. Šecer i maslac stavljamo u šerpicu i prelivamo mlekom. Stavimo na šporet. Kad provri, smanjujemo temperaturu i kuvamo na tihoj vatri 25-30 minuta. Ne idemo nigde daleko od šporeta, jer moramo mešati smesu. Budite strpljivi, ako povećate temperaturu karamel će zagoreti.
Posle otprilike pola sata, dobijamo gušću smesu, lepe karamel boje. Zgodno je kuvati ga u šerpi većeg prečnika, jer se tada lakše utvrdi kada je postignuta željena gustina. Ipak, pazite da ne preterate sa gustinom, jer se u tom slučaju fil ušećeri prilikom hlađenja. Smesu skidamo sa šporeta. Uzimamo silikonske kalupe ili kalupe za led, premažemo ih uljem ili maslacom i sipamo u njih našu karamelnu smesu. Stavljamo je u frižider. Za otprilike sat vremena, vadimo i uživamo :):)
Sigurno jedan od mojih omiljenih slatkisa su gumene bombone.😊 "Haribo macht Kinder froh und Erwachsene ebenso."
@ ina nemoj puno, udebljat ces se :-D
@Heisenberg22 😄 Nista ne brini, ne pretjerujem ja.😉
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Svakako vecina jede paštete, salame i ta sranja tako da nema razlike...jedu otpatke :)
..prave se od viška kila :)))))
....kosti
papke....usi
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
tacno znam od cega i kako se prave..........i nije me briga.........obozavam ih