Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zasto su nekad nasi ljudi pravili u zemlji tzv. trapove za krompir? Znali su ovo i cuvali krompir na suhom, hladnom i MRACNOM mjestu. Solanin je alkaloid sadrzan i u paradajzu, po njemu cijela botanicka familija nosi ime Solanaceae. Izlozen svjetlosti i pri klijanju povecava se sadrzaj solanina u povrs. dijelu krtole - evolucijski mehanizam zastite (kao npr. jak miris, bodlje itd) buduce biljke od stetocina. Ne koristi zelenkast gomolj, dovoljno kuhaj, nisi preosjetljiva osoba - i ne beri brige
Međutim, ako je i dalje tvrd, ima svoju formu i tek poneku klicu, onda se može iskoristiti. O ćemo mi pričamo ovdje?
Ja ogladnio posmatrajući vreću krompira i špajzu.