Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U pravu si. Sam mozak troši 500 kcal dnevno, a gdje su ostali organi. Za SA-X: Nije 1000 kalorija nego 1000 kilo kalorija (1000 kcal) ili 1.000.000 kalorija.
\"posebno jer ukupan broj kalorija ovog hamburgera prelazi brojku od 1.000, a to je mnogo više od preporučljivog dnevnog unosa za žene.\" Koja glupost. Kako se odredjuje broj kalorija koji je preporucljiv? Bazalni metabolizam + potrosnja kroz aktivnosti. Vise od tog broja kalorija deblja, a deficit dovodi do mrsanja. 1000 kalorija ce potrositi skoro svaki organizam bez ikakve aktivnosti u toku 24 sata. Druga je prica sto se ovaj tip namirnice bazira na zasicenim mastima koje dovode do zacepljenja krvnih sudova.
Ludilo, dajem brdo karamela za jedan ovakav! Plus sir. :)