Burger King
0

Želite li probati "Windows 7" od mesa?

Sarajevo-x.com
Slavni lanac brze hrane Burger King, uz Microsoftovu promociju novog operativnog sistema Windows 7, predstavio je svoj sedmerospratni hamburger sa 1.000 kalorija.

Obrok koji će vam vjerovatno začepiti arterije nazvan je "Windows 7 Whopper" a u njemu mogu za sada uživati samo ljubitelji brze hrane u Japanu.

Noćna mora svih kardiologa, sa preko 900 grama mesa, u prodaji se našla 22. oktobra. Kako je najavljeno na promotivnom plakatu, prvih 30 hamburgera prodaje se po cijeni od 5,60 eura, a po završetku kampanje njegova regularna cijena bit će 10 eura.

Japanska reklamna kampanja je, u najmanju ruku, čudnovata, piše Telegraph, posebno jer ukupan broj kalorija ovog hamburgera prelazi brojku od 1.000, a to je mnogo više od preporučljivog dnevnog unosa za žene.

I dalje nije jasno zašto je Microsoft upleo prste u ovo, s obzirom da im sigurno neće koristiti povezivanje sa proizvodima koji vode debljanju i problemima u radu srca.

Na jednom blogu stoji komentar: "Ovo bi mogao biti jedan od najgorih (Microsoftovih) marketinških poteza ikada".

Možda se u ovoj kompaniji nadaju kako će 13 centimetara debeo hamburger učiniti da korisnici zaborave na prethodnika Windowsa 7, puno kritikovanu Vistu?

Vezani članci