Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ĐMO 🤪
odlican yt kanal, vas sam neki dan gledao ovaj klip. a ima ih mnogo boljih. preporuka za one koji volje nauku koja je jednostavno objašnjena
Prije se nije prskalo voće i povrće raznim hemikalijama kao sad
jučer njakve breskve htio kupit, međutim to tvrdo ko beton. I na kraju kupio pivo.
Gledam reportažu o ovom na RTRS i bez ikakve sumnje, Sarajevo je odgovorno za ovo.
Jedino što Bosna ima a u drugim razvijenim zemljama je nestalo je domaća hrana
Zato sto lazete. Nasli lika s yotubea za strucnjaka, koji onda izrovi cherrypicked studije iz doba prije kompjutera - tj. iz vremena kad nije bilo moguce imati uvid u podatke. I gle cuda - potrvrdjuje unaprijed zacrtanu "stara dobra vremena" predrasudu.
Poredjenja radi, iz tog perioda iz kog je studija s kojom poredi kruske i jabuke, je i ona zbog koje su masnoce izbacene iz prehrane a zamijenjene fruktozom - nakon cega je buknula epidemija srcanih bolesti, dijabetesa, pretilosti... U cemu i danas uzivamo. Isto tako... podatci na kojim je studija bazirana su u kutijama negdje u nekom skladistu - ne u kompjuteru. Ne mozes provjeriti ni da li su mjerenja ispravna i bez predrasuda.
U biljkama vitamin svaki vitamin B je svakako u ništavnim, zanemarivim količinama, uklučujući i pšenicu. Za vitamin B2 jedite jetrice, ili bubrege, ako to neko ne voli, može jesti sireve, jaja, piti mlijeko. Količina kalcija i željeza u biljkama je isto tako zanemariva u poređenju sa količinama istih u jetricama ili bubrezima.
tupavci, jeste li procitali clanak ili samo naslov i onda izbacujete nekakve alex jones mudrosti "gmo", "chemtrails", "flour u zubnim pastama i vodi" itd?.
Isto je pitanje bilo prije par godina da bi riba u Jadranu uhvacena prije 50 -70 godina mogla ponovo sad biti vracena u njega uz veliki upitnik mogla nastaviti zivjeti u sadasnjoj vodi
Gmo
Zato