Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sta kaze mozel se janjetina i suhho meso jest
Herbert Shelton je to najbolje objasnio u knjizi Orthotrophy. Najzdravija hrana je voće pa povrće pa orašasti plodovi, pa sjemenke. Sve ostalo poput prerađene, cijeđene, kuhane, životinjske (da, čak i med), i ljekovite bilje ne valjaju ili barem nisu potrebni. Samo je jedna stvar zdravija od voća. A to je ništa (post). Tokom posta tijelo jede samo sebe, i prvo pojede bolesne dijelove, kao što su infekcije, upale, gnoj, rak...i ozdravite u kratkom roku.
@NevjernikMedicine kad uzmes sve u obzir i jest tako...
Kome je voće ostavilo negativan utjecan na zdravlje, taj mora da je prvi na planeti Zemlji kojem se to desilo
pa postoji iznimka tj. slučaj kad ustvari voće ostavlja negativan utjecaj na zdravlje, ovo je opisao Herbert Shelton u svojim knjigama poput Orthotrophy. Prvi slučaj je kod miješanja, npr. ne smiješ miješati naranđu sa bananom, ili vodu sa hranom, ili meso sa mliječnim proizvodima...današnja nauka skroz ignoriše miješanje hrane...i drugi slučaj je prerada voća, npr. puding, sladoled, kolač, pita, ne mogu biti zdravi, čak i kad su od voća..
joj da mi je sad crvavi tresanja
To je opisao Dino Merlin u pjesmi Undo, kad kaže 'I kako živi u ovo vrijeme opako. Vrijeme eksponencijalnog prezasićenja. Crv u jabuci sam otkad za sebe znam...'
Jednostavno ne treba niucemu pretjerivati.
tačno, čak previše kisika ili vode je otrovno, da ne nabrajam slučajeve trovanja i smrti od toga, od obične hiper ili hipo ventilacije, pa do žderanja vode...