Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A glupog clanka, ni izvora informacije nit sta. Isto kao da je autor vidio neki facebook status i odlucio to pretociti u clanak. Istina je da tuna (odredjene vrste tune) imaju visoku stopu zive. Ali cak i da jedes tu vrstu, sirovu, 250g dnevno, svaki dan, mjesecima, opet bi trebalo nekoliko mjeseci prije nego bi dobio simptome trovanja. Tuna iz konzerve je daleko najsigurnija opcija kad je u pitanju tuna, jer gotovo da nema ni tragova zive.
hvala na pojašnjenju
Tune još ima u maslinovom ulju, samo sardine više nema kupiti u maslinovom, sada je samo u "biljnom" ulju. A to "biljno" je neki otpad od soje, palme i sl. Kao da su se dobavljači dogovorili da izbace sardinu sa maslinovim uljem sa tržišta, ne može se naći ni sa suncokretovim, koje je za utjehu kad već nije sa maslinovim...
Tačno tako. Ne znam zašto ne ponude sardine u vlastitoj vodi kao što je slučaj s tunjevinom (iako je i to skroz rijetko). Namjerno nas truju
De ne laprdajte vise sta valja sta ne valja. Zapitate li se nekad ima li neko i za hljeba a tuna je luksuz makar i u konzervi. Zato ne prdite.
"Pregršt" ne znači puno nego malo. Da N.C. zna.
Vala tuna mi je nezamjenjiva, ako je i to nezdravo, sta onda jest jbt...u svakom slucaju bolje od pasteta, narezaka i parizera...pogotovo ako je Rio Mare
Nismo.
Tuna iz Fukusime najbolja....a one zdrave iz sjevernih mora nema na nasem trzistu.
Sta je poenta ovoga clanka?
jednom sedmicno nije problem
Po klixu i njihovim "nutricionistima" ni zrak ne bismo trebali udisati.
Uvijek mi je tegoba neka kad je pojedem, jer je ulovljena tamo po zaprljanim vodama u Vijetnamu i slično... A koliko je skupa, bolje uzeti domaću pastrmku ispeći. Bolja i kvalitetnija riba za iste pare a dobiješ više količinski.
domaca pastrmka? pa ti mene zaybavas druze porucnice :)))))))
Ja dosta tekucine iscjedim , prelijem maslinovim i cesmu dvije saransaka
zivio Konakovic
Jesam