Samouka umjetnica
34

Turkinja pravi nevjerovatno realistične torte i kolače koji su oduševili ljude širom svijeta

I. S.
Foto: Instagram/redrosecake_tubageckil
Foto: Instagram/redrosecake_tubageckil
Turkinja Tuba Geckil pravi nevjerovatno realistične torte i kolače. Za ovu talentovanu ženu ne postoji ništa što ne može pretvoriti u kulinarsko umjetničko djelo.

Kada je uveden lockdown zbog pandemije koronavirusa, imala je više slobodnog vremena, koje je iskoristila za usavršavanje. Na svom Instagram profilu objavljuje realistične torte i kolače pod hashtagom everythingiscake.

Kao inspiracija joj služe predmeti i namirnice iz svakodnevnog života, likovi iz crtanih filmova, ali i političari. Mnogi pratitelji bili su toliko oduševljeni da nisu mogli vjerovati da je riječ o nečemu jestivom.

Geckil je samouka umjetnica. Porijeklom je iz pokrajine Eskisehir, a roditelji su joj amaterski slikari. Kulinarstvom se bavi 20 godina i članica je Turske federacije kuhara.

Prvu 3D tortu u obliku automobila napravila je povodom sinovog rođendana, koji je isprva mislio kako mu je poklonila igračku. Kada je usavršila tehniku, počela je održavati kurseve u Sjedinjenim Američkim Državama, Nigeriji, Indiji i drugim zemljama širom svijeta.

Sada živi u Istanbulu i vlasnica je slastičarne Red Rose Cake, koja se nalazi na dvije lokacije u spomenutom gradu.