Kulinarske tajne
7

Tiktoker tvrdi da boja pleha u kojem pripremate kolače utječe na to kako se peku

N. O.
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Korisnik TikToka podijelio je "tajnu" pečenja kore kolača koja je iznenadila mnoge iznijevši teoriju da boja kalupa u kojem pripremate tijesto utječe i na to kako se ono peče.

Benjamin, poznat na TikToku kao @benjaminthebaker, redovno dijeli svoje savjete o pripremanju kolača putem ove platforme.

"Bilo da se radi o kolačićima ili keksima, vrsta tepsije koju koristite ima veliki utjecaj na to kako se peku vaši deserti", započeo je svoj video o boji posude.

"Kolačići pečeni na tamnom plehu će imati hrskaviju ivicu, a dno će porumeniti više od onih pečenih na svijetlom plehu", objasnio je.

@benjaminthebaker cake pans make the biggest difference #baking #dessert #learnontiktok ♬ original sound - Benjamin the baker

Također, objasnio je da će dno biti tamnije, budući da metal tamnije boje provodi toplinu brže od onog svjetlije nijanse. Ovo također objašnjava zašto će ivice torte pečene u tamnijoj posudi brže biti gotove.

Rezultat je "kolač sa zaobljenijim vrhom i gustom korom", kazao je.

Brownie kolačići koji se peku u tamnom plehu dobit će rubove koji su vrlo brzo gotovi, "prije nego što sredina bude imala priliku stići".

Ako više volite kolače s tvrđom ivicom - ovo je savršeno, rekao je Benjamin.