Swissotel Sarajevo
25

Promo / "The Fusion", jedini restoran koji pruža savršen spoj domaće i autentične bliskoistočne kuhinje

Šiš tavuk, falafel, krespi i sočne baklave samo su neka od egzotičnih jela koja se serviraju u atraktivnom enterijeru, A'la carte restorana "The Fusion", srca nedavno otvorenog ekskluzivnog hotela "Swissotel Sarajevo".

Ovaj jedinstveni restoran sa svježe pripremljenom i, što je najbitnije, zdravom i ukusnom hranom, koja je fuzija domaće bosanskohercegovačke i egzotične bliskoistočne kuhinje otvorio je svoja vrata, ne samo gostima hotela već i svim ljubiteljima slasne hrane.

Običaji arapske kulture nalažu da se hrana jede sporo, da se uživa u svakom zalogaju i "ispipa" svaki začin koji se krije u bilo kojem od brojnih ukusnih jela koje priprema vrhunski chef Nihad Mameledžija.

Porcije su velike, ali lagane i site, obogaćene ukusom citrusa, jogurta, pikantnog karija i badema.

Kako kultura nalaže, poslužiti jelo gostima je čast, u što se i sami možete uvjeriti kada posjetite i isprobate specijalitete restorana "The Fusion".

Radno vrijeme restorana je od 12 do 23 sata. Posebna ponuda za "Businiess lunch" važi svakog radnog dana od 12 do 16 sati, a svakog petka svi su dobrodošli na "Fish day".