Komentari (134)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
veliki doprinos Banjaluci...kao i dan danas..svaka cast
Zlatne ruke trapista, i sir i pivo... nažalost, kod nas samo sir prave, ali je doobar
Ja vise volim dimljeni sir -zaricu...
Bas lijepo, samo nesto mi zape za oko to da se recept nigdje ne zapisuje i to je u jednu ruku i uredu, ali samo da jedan zna za taj recept pa da ga prenosi, malo mi se cini rizicno. Sto da iznenadno umre, zar bi propala tolika tradicija i otisla zajedno sa njim? A inace svaka cast. :-)
Uh kako mrzim ovo, ja se raspricala svasta nesto napisala, kad Klix izbaci i odjavi me. :-( Evo ponovo hahahahah ;-) Po mom misljenju jako rizicno, da bar dvojica znaju, pa eto kao i sigurnije. Nego kako se moze znati kad se ovi posvadjaju. heheheh ;-)
Ih ja mislila da pare ne trosim bezveze, reko mozda ima neka sema. A ono nista, ipak na rizik. hahah ;-)
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Inače su Trapisti nastali iz jednog od najstarijih katoličkih redova Cistercita, koji su na prostor bosne došli u 11 stoljeću i donijeli ljiljane. Grb Cistercita su zlatni ljiljani na plavom štitu http://sh.wikipedia.org/wiki/Cisterciti
Imamo svjetski poznat proizvod i tradiciju proizvodnje, a da smo normalna država pa od ovoga napraviti nešto konkretno to bi bio uspjeh....
Trapist, Livanjski, Travnički / Vlašićki, čovjek ne zna koji je bolji :)
U pravu si, a samo malo reklame učinilo bi čuda ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
slovenacka firma prodaje rostfraj kazan za proizvodnju sira , kapaciteta 15 - 1500 litara mlijeka. proces pravljenja sira mikroprocesorksi kontrolisan. ima preko 200 vrsta uprogramiranih recepata. prvljenje sira se zavrsi za oko 3 sata, poslije se sir stavlja u kalupe i ide na susenje. kombinacije i masnocu mlijeka dozirate sami, ili se pridrzavate recepture. pogodno za manja i veca domacinstva i sirane. toliko o nezapisanim receptima.
rostfraj :D zašto je teško reći nehrđajuće ????
Tajna ovog a i inace dobrih sireva je da kada se cijedi, treba ga gazati prljavih nogu i onda dobije na specificnom mirisu, ali definitivno i okus bude drugaciji. Francuzi kazu sir koji ne smrdi nije sir.
Vidi sto se ljudima ne svidja istina, pa sta fali i vina vrhunska se gazaju i nikome se ne gade. Ne mozes porediti vino sa proizvodne trake i vino koje su mlade zene gazale, to se uvijek znalo. Dobro vjerovatno da se i svi sirevi ne gazaju, pogotov ovi manje vrijedni kao kod nas sto prodaju.
RagDolly@ Sireve ili none ???
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
:)