Omiljena slastica
32

Svjetski Nutella dan obilježen i u BiH: Poznati gastronomi pravili slasne palačinke

Svjetski Nutella dan
Svjetski Nutella dan
Ljubitelji Nutella brenda su se, u subotu i nedjelju, 4. i 5. februara, u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci, okupili kako bi proslavili Svjetski Nutella dan i podijelili svoju Nutella ljubav.

Svjetski Nutella dan je proslavljen svuda u svijetu, pa tako i kod nas.

Obožavatelji su ga u spomenutim bh. gradovima imali priliku obilježiti u Mepas Mallu, kao i shopping centrima Alta te Delta.

Nekoliko stotina ljubitelja Nutella namaza od lješnjaka je uživalo u Nutella palačinkama sa lješnjacima, u palačinkama sa crvenim voćem - jagodama, borovnicama i malinama, kao i u palačinkama sa bananama.

Miran Karić i Svjetski Nutella dan
Miran Karić i Svjetski Nutella dan

Poznati gastronomi Miran Karić u Sarajevu, Adi Bebanić u Mostaru i Maja Gojić u Banjoj Luci još jednom su pokazali koliko su vješti u dekorisanju palačinki po Nutella receptima, a Nutella obožavatelji su pokazali koliko vole omiljeni namaz od lješnjaka i koliko svoju Nutella ljubav vole da dijele sa najmilijima.

Najveći fanovi su rado fotografisali svoje uživanje na Nutella druženju, a pozitivnu atmosferu sa slavljeničkog okupljanja su brzo podijelili na društvenim mrežama, kako to čine i hiljade drugih obožavatelja širom svijeta na Svjetski Nutella dan.

Nutella s Miranom, Adijem i Majom su svim Nutella ljubiteljima podijelili i originalne Nutella recepte za palačinke, kako bi se u dijeljenju Nutella ljubavi uživalo svakoga dana, sa porodicom i svojim najmilijima.

Svjetski Nutella dan
Svjetski Nutella dan

Svjetski Nutella dan se obilježava svakog 5. februara od 2007. godine, kada je američka blogerica Sara Rosso, spontano pokrenula slavljenički dan, kako bi ujedinila globalnu Nutella zajednicu i proslavila Nutella strast na društvenim mrežama. Od tada je Svjetski Nutella dan globalni fenomen koji spaja hiljade fanova koji dijele svoje Nutella priče i recepte širom svijeta.

Prepustite se Nutella inspiraciji, dijelite osmijehe i ove izuzetne trenutke sa najmilijima, svakoga dana.

O Nutella® brendu

Jedinstveni namaz od lješnjaka koji milioni ljudi širom svijeta obožavaju, rođen je 1964. godine, a napravljen je od pažljivo odabranih visokokvalitetnih sastojaka, zahtjevnim procesom proizvodnje koji je inspirisan zanatstvom.

Danas se ovaj popularni namaz od lješnjaka proizvodi u 11 fabrika širom svijeta, a prodaje se već 59 godina te je dostupan u oko 170 zemalja.