Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kažem vam ponovo,ako mislite da ne može gluplje,sačekajte sutra...;)
@Bodyfeat:Jabuke ne volim,knjige čitam,hetero sam,i nastojim natjerati ovom ironijom,one koji pišu članke,da bar nađu šta korisno....;)
Proizvodnja hamburgera koštala 290.000 eura,.....ne smijem ni pomisliti o janjetu na ražnju........ ?????????
:))...bosančero, janje...a i šta bi drugo :))
......čuj šta bi drugo,....gajbica pivare, debela hladovina (može uz neku rijeku), lijepo društvo..........jesam li šta preskočio.......? : )
PRIKAŽI ODGOVORE (45)
uuuu jbt a zar nisu svi ovi hamburgeri iz epruvete??? ja sam ovdje nesto propustio
Pojeo bi normala, sto ne bi, ne kontam sta se ibretite. Ovakve stvari su i neophodne dugoročno gledano.
maaa pocjepo bi ga ko papire za vojsku.
covjek je na vrhu lanca ishrane i normalno je da gaji stoku, perad, uzgaja ribe da bi ih jeo. samo je bitno uzgajati.
KLJIX ZGADILI STE MI IFTAR VECERAS
Joj jesu smarači ovi za životinje. Bog i jest dao živinu da je čovjek koristi da bi preživio. Klale su se živine otkad je čovjeke i klat će se sljedećih 1000 godina. Šta se blamiraju. Ko će jest bolan hranu iz epruvete? Esi mi doobarrr??
Nema vise toliko te "zivine", kako je nazivas, da zadovolji potrebe ljudi. Vidi koliko nas je. To je problem. Sad shvatas, nadam se.
Zato je garant isplativije bacit milione i bilijarde na istraživanje umjetne hrane, umjesto da se finansije izdvoje za frame i reprodukcije potrebne stoke.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Iskreno se nadam da je objasnjenje za ove negativne komentare cinjenica da sve veci broj nepismenih ljudi koristi internet.
U suprotnom bi bilo tuzno...
...yarane, da neko dokaže da su bosanci najpametniji na planeti, naš bi komentar bio "vid' mu glave" :)
Sta je sad problem? Naucnici otkrili kako proizvesti meso, sad ce jos istrazivati i vidjeti ima li iste osobine (ili bar one potrebne kao pravo meso). Ne znam za ove ublehe sto po cijeli dan budu u sobi i vise na netu, ali ovo je za pohvalu. Malo upalite National Geographic, citajte, pa shvatite kako je potreba za mesom porasla, i to jako. Vise stoke, znaci vise metana u zraku, a to ce ubrzati globalno zagrijavanje.
Ovakve stvari ce u buducnosti biti neizbjezne.. Ukoliko uopste zelimo jesti meso.. Jednostavno vise nemamo dovoljno plodne zemlje da bi uzgajali hranu za te zivotinje. Jednostavno se ne isplati. Imamo dvije opcije: Svi da postanemo vegeterijanci ili da jedemo ovakvu vrstu mesa. Ne vidim gdje problem u ovom, nije od govneta.
Ne bih to pojeo nema sanse... pa i kad ne bih meso nikad vise ocima vidio... neka hvala prezivjet ce se nekako...