Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
O neeeee živio sam u zabludi da se jogurt pije, vidim ja nešto bloešliv.... znači na kašiku se bolje prima.
Dogadjq mi se da se k..c dize, j.bo vas vise ovakve glupe vijesti
Oni koji imaju problema sa prostatom neka zaobilaze jogurt i mlječne proizvode u širokom luku...
I slonovi imaju jake kosti, a ne piju mlijeko, kalcij se moze unijeti na razne nacine. Jedino sto vrijedi spomenuti iz clanka je recenica "osluskuj svoje tijelo", prati reakciju. Nesto nekom donosi korist, ali ne mora znaciti da ce i tebi.
Slon je slon, čovjek ima puno bolju apsorpciju kalcija životinjskog porijekla. Konzerva sardine sa kostima je isto odlična.
Svaki dan ga jedem.
Jogurt ili nešto drugo što je bogato kalcijem je obavezno, pogotovo za žene. 1 do 1,3 grama kalcija dnevno , a rijetko ko toliko uzima, ako hoćemo zdrave kosti.