Ukusno i slasno
5

Probajte krompir u kombinaciji s kajmakom i suhim mesom

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Krompir je jedna od najzahvalnijih namirnica koje možete pripremiti na bezbroj načina. Koristi se kao prilog, glavno jelo, predjelo ili kao osnova za mnoge čorbe i variva. Mi vam donosimo recept za pečeni krompir s kajmakom i suhim mesom.

Za pripremu ovog jela trebat će vam:

mladi luk veliki krompir so kajmak suho meso peršun mozzarela

Krompir stavite u vruću vodu i posolite ga. Stavite da prokuha. Suho meso tanko isjeckajte. Isjeckajte i peršun. Suho meso ispržite, dodajte peršun i krušne mrvice te sve propržite.

Kada se krompir skuhao, prerežite ga na četiri dijela. Ubacite mozzarelu i prelijte umakom od kajmaka i sitno isjeckanog mladog luka. Zapecite 10-ak minuta. Pospite suhim mesom i krušnim mrvicama.

Prijatno.