Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Joj kad se docepas tegle fafarona pa spucas u slast.....a ujutru oci ispadaju na VC soslji 😀
ali je merak ;)
Sefika, zovi hitnu i vatrogasce :D
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Odokativnom metodom bih rekao da je domaca zimnica skuplja, barem za ljude iz grada, al da je ukusnija I zdravija, to jeste
@MrDarcy...A osjecaj da je pos'o uradjen domacinski, ono... da su tegle pune i plasirane u ostavu na 'rafove'? To vrijedi jos jedne zimnice ;)
@MrDarcy nista sporno u tekstu, ako ne radis i zivis u ruralnim krajevima. Nama zaposlenima i u gradu ostaje samo mogucnost da skuplje platimo domacu hranu od seljaka, koju nije lako uvijek ni nabaviti, tj. onu s odredjenom kvalitetom.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
od ove ture mi je izaslo dvajes' i šes' tegli ajvara.
Winter is coming.
Najvise ce bit proizvoda od malina.😁😁😁
TURSIJA a Bogami i HOSAF
Kako se hosaf pravi?
@prancika ... njami! :)
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Ja vidim krastavce, papriku kupus i slično a vi što vidite ljubav u teglama, vi ste opasno zagorili.
još malo trebaće se tražiti kamen za kupus da se pritisne, po mogućnosti oblutak
@novibosman345 a bas me zanima zasto se bas oblutak trazio? Moracu i ja staviti sta za zimnice 🥗🥗🥗🥗
za one hladne decembarsko-januarske dane pa kako se onda meni čini da zima traje 5 mjeseci
Sreća pa imam gospođu koja ima sve te prnđuviše u vrtu, pa od nje kupujem domaću zimnicu. Ne pada mi na pamet da je pravim, ali zato pošteno platim.
čuj ne pada ti na pamet, ti eto kao nešto dobro rekla...samo ti cigaru u usta i ispijaj kafe po komšiluku , nikakva si ti domaćica
Ja vidim krastavce, papriku kupus i slično a vi što vidite ljubav u teglama, vi ste opasno zagorili.
Sarena salata najboljsa, jos karfiol dodati ..Mljac!
Samo ljute papričice dodati i sve je extra..
Ovo probudi u meni nostalgiju... sjetih se magaze kod djeda i nene.. i sira iz chabra. Nikad vise ne pojedoh tako dobar sir od kako ih nema.
@Dugme...Neka te ne sikira nostalgija, jer je taj osjecaj apsolutno na mjestu. I nisi sama... I moramo, Klix-e, razlikovati pojam 'hoshaf' od 'suhog voca'. 'Hoshaf' je staro-bosanska rijec, valjda turcizam, i sinonim je za pojam 'kompot'. A osuseno voce, kao na slici, se u bar nekim dijelovima BiH oznacavalo kao 'parnice' ( znaci, voce koje se pari tj. grije).
jesu li ufatili sejfu, manite mi pekmeza
Najjaci je kiseli kupus..Grah sa suhim mesom, kupusa iskrižas, malo pouljiš i dobro pobiberis..ludnica :) Generalno svi ovi domaci proizvodi su cudo.
@urban_cyclist ... jos ono sjedis i jedes grah uz kupus, a vani pada snijeg i prozori zamaglili dok se grah kuhao.