Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko jede svaki dan meso?
ja jedem u raznim varijantama i raznu vrstu mesa a najdraze mi je suhovinu nakoso narezati
Novak Djokovic, najbolji teniser u historiji je vegan, to sve govori. "Odakle li on dobija proteine, hmmm" hahaha.
Ne samo on, i gladiatori nisu jeli meso ... znali su da nije najbolja hrana za njihovu profesiju.
To nije meso, to su lesevi bolesnih zivotinja, bica koja isto tako hoce da zive, kao i mi.
Ljudi su po anatomiji biljojedi, masine koje rade na ugljikohidrate. Od malena vam je ispran mozak, i jako je tesko, za neke i nemoguce reprogramirati mozak i vratiti se ljudskoj prirodi.
Sad ce neko reci, "pa kako mogu jesti meso ako sam biljojed", i pas moze da pojede travu, to ga ne pravim biljojedom. Te smijesne "ocnjake" koje imas su nista naspram ocnjaka gorile, a gorila je biljojed. Dosta su nam duza crijeva od mesojeda, nalik biljojedima, i zato to meso, pogotovo crveno truhne u crijevima i tako dobijate rak debelog crijeva, upale slijepog crijeva itd. Zeludacna kiselina nam je blaza nego u mesojeda. Ima toga jos, ali nekima je djabe ovo govoriti.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Placenicki clanak od vegana. Jest cu meso makar crkl.
Ne brini, neces dugo.