Naučnici upozoravaju
0
Previše Coca-Cole može vas ubiti
Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sta ima, pa i previse vode ce te ubiti isto :PPP
Ja sam jednom popio 12l ove coca-cole, presjeko sa 3 velike porcije cevapa i dva hamburgera dok cevapi nisu bili gotovi, pa zalio to meso da sperem masnocu iz usta sa jos 8 litara cole. Dva puta mi je malo falilo da prdnem.
a u bosni trudne i piju i puse
ja sam jednom probo tu kolu,, nije losa
Ona je u zadnji šest godina dnevno konzumirala skoro tri litre Coca-Cole, a doktori su otkrili da boluje od hypokalamie i blokade srca. pa majko mila jesul ovi stranci stvarno toliko glupi, ne mogu jednostavno da vjerujem da je 6 godina pila 3 litre dnevno i treba joj doktor da joj kaze da prestane. jos trudnica ?!?!
Hipokalemija ti je manjak kalijuma u krvi
ma raja, pocetna je boja bila zelena pa vi vidite xD :D hahahah
Ovo vazi samo za Original Coca Colu a u Bosni je ionako nema na trzistu! Ne relativan clanak! ps. Mumi mumlja kakvi zivci covjece za to su potrebne zene
Sastav Coca Cole: 1. FENILALANIN - Utiče na lučenje SEROTONINA (hormon zadovoljstva) koji izaziva zavisnost. 2. FOSFORNA KISELINA - Smanjuje gustinu kostiju. Takođe izaziva bolesti bubrega, kao i stvaranje kamena. 3. NATRIJUM CIKLAMAT -E952 - Vještački zasladjivač koji je 1969. u pojedinim zemljama ZABRANJEN, jer je otkriveno da formira kancerogenu materiju u organizmu. 4. ACESULFAM K - E950 - Vještački zaslađivač za koji se tvrdi da nije dovoljno testiran prije puštanja u upotrebu i za koji se sumnja da je kancerogen. 5. ASPARTAM - E951 - Sumnja se da je štetan za mozak i da izaziva tumor. 6. NATRIJUM BENZOAT - E211 – Konzervans čija su kancerogena svojstva poznata. 2007. je otkriveno da natrijum benzoat izaziva hiperaktivnost i smanjenje inteligencije kod dece. Prema ovim istrazivanjima IQ opada i do 5.5 poena.
Opasna je za jetru i slezenu. Ja nepijem ni coca colu, niti bilo koje drugo gazirano pice.
@oit Ti si najveći idiot čije sam ja rječi imao prilike pročitati ili čuti. Zaposlite studenta medicine da pise ovakve clanke? Ti bi mogao biti jedinica(mjera) za glupost.
Previse VODE te more ubit!!!!!!!! Ozbiljno,neka treba u Engleskoj maznula 4litra u 6 sati i riknula! Kazu mozak joj se utopio:)lol
ja po ovome već odavno mrtva :P
naserem se ja u to istraživanje koje grk istraži
I hipokalijemija ne nastaje kao posljedica pada nivoa kalija u krvi. Posljedice pada nivoa kalija, odnosno hipokalijemije se već smatraju simptomima te bolesti. Zaposlite studenta medicine, ako već nemate love za doktora da piše ovakve članke.