Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Drugo je mangovih 9 i coca Colinih 7.5..... not the same.... vocni Vs. rafinirano smece kristalno bijelo
Isto je. I secer iz voca i obicni bijeli se sastoje od molekula glukoze i fruktoze. Omjeri su tu negdje, manje vise. Obicni bijeli je 50/50 a recimo jabuka oko 40/60.
tako je secerlama, ali mango ima vlakna, vitamine i minerale, a voće je daleko zasitnije nego čisti šećer, kola ili kolači pa se neces udebljati
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
baklava, tulumbe, hurmice, tufahije, kadaif Pitam zenu, bogati koji ti je odmjer agdu kad pravis? Kaze 1na1 kilo secera litar vode..Sto pitas? Nista nako :)
Prijatelju stari ispricacu ti pricu, o nesretnom noju i tuznom mladicu. Zivotinje volim, geoparda imam, tri goluba bijela, sa njima sve stima. Sve zbog jedne zene, tudja krv se proli, zivotinje jedne koja zivot voli. REFREN: Paranoja uzela mi dusu sve mi uzela, paranoja uzela mi dusu sve mi uzela, sve mi uzela. Kupio sam noja, da bih joj ugodio, ko joj je ugodio, jos se nije rodio. Jedno vece rece da sam za nju nula, ode s orangutanom sto voda pit-bulla. Shvatio sam valjda, vise nije moja, pijan hrdjavim ekserom ja rasporih noja... REFREN: Paranoja uzela mi dusu sve mi uzela, paranoja uzela mi dusu sve mi uzela, sve mi uzela. Spanija, Spanija, paprike patlidzan i buranija... Bosnia, o Bosnia, mala bara puna krokodila... REF. 2x Sve mi uzela,aaaa sve mi uzela...
Joj tko o šećeru nego oni koji doslovce prave šećerne kolače, od baklave, tulumbe pa dalje, živi šečer.
Ljudi kod nas nisu dovoljno osviješteni sta jedu i piju, a vecinom su to pite, cevapi, itd... Da ne nabrajam koje smece sve, a onda obole pa ih doktori dodatno kljukaju hemijom kako bi ozdravili. Tuga.
Sve mogu shvatiti osim da su šećer iz voća (jabuke, mango, banane itd.), stvaili u odnos sa kockama industrijskog šećera. Svašta!
Pa nije šećer problem... Problem su oni hemijski dobijeni ekstrakti ili kako se već zovu koji su 300 puta jači od običnog šećera. Opet zamajavanje javnosti.
od ovog ponuđenog ja samo konzumiram SVE. Hvala!.!
šečera najviše ima u šečerani
klix, mislite "u grafici koju smo kopirali" !
Koji moroni ovo porede vocni secer sa bijelim rafinisanim??
kome su ovo omiljeni proizvodi ?????
...da samo znaš kome :-D hoš priču iz iskustva...dočekam ti ja svake godine tako rodice i rodjake iz švecke njemačke i slično... hoš profil: bježe od pečenja.-...čim vidi komad pečena mesa ili roštilj hoće da povrača... iz kuće neče ništa da jede... mora se voditi u mcdonalds...mora se kupovati parizer, salame...majoneze u velikim količinama i začudo otimaju se za bosansku kaže ima bolji šmek tomi u bosni od njemačke! čokolade, bombonice, pekara im je omiljena...sve vrste peciva i pizza! i velike koliičine kole i ledenih čajeva... ...ko će se je.bavati sa mladim sirom, kajmakom, buranijom, grahom, i sličnim! samo upakovano i skupo! e takve su ti sve te novoodrasle generacije sa "puno para"...trenutno su to najviše dijasporci...ovi u bosni nisu imali šansu da se umaze!
...mada...i u bosni u granapu sam vidio masovno kako mlade mamice djeci maloj u školu pripremaju doručak trpaju im pune ruksake onih malih čipseva i obavezno kola sinalco! i još mu da marku i on u povratku ponovno u granap ...i opet uzme čips ili neku čokoladicu i opet kolu sinalco :-D eto ti budučih dijabetirača i šta sve ne!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
..vratite nam šećer u ORBIT... ;-))
Ne pušim cigarete, ne pijem alkohol, ne konzumiram droge... E ako ću konzumacijom većih količina čokolade "fasovati" dijabetes, eto neka ću!
svaki čovjek mora imati bar jedan porok .... ako je tvoj čokolada , opleti i ne daj se smesti :)
Ša je ba? Ša oćete? Hoćete da nam zabranite da jedemo? Evo vam kita, sve nam možete zabranit i net, struju, vodu, smeće, zrak, automobile, gorivo, šta god oćete ali hranu ne možete, upamtite to. Hvala!.!
HaHaHaHaHaHaHa! Halal ti vjera što me nasmija! :)
Behind@ ma nista, a ispravka jedna samo, "alal ti vjera" pravilnije. Hvala!.!