Gastro
300

Otvoren restoran i caffe slastičarna Element Illy

Svi gurmani, ali i ljubitelji kafe i čaja istančanog čula okusa, ponovo su dobili mjesto za izlazak po svojoj mjeri. Novootvoreni restoran i caffe slastičarna Element Illy u Importanne centru od jučer ima svoj potpuno novi izgled. Ovo je mjesto dobre hrane i ukusnih slastica pripremljenih od vrhunskih namirnica za šta su se pobrinuli Ismar Kekić, vlasnik restorana, i dobro poznati kuhar Nermin Hodžić, danas direktor Element Illyja .

Dobar restoran čini čitav niz elemenata: vrhunska kuhinja, usluga, uređenje interijera i ugođaj, politika cijena kao i odnos restorana prema gostu. Element Illy je mjesto u kojem je sve navedeno na najvišem mogućem nivou stoga je gostima pružen isključivo vrhunski ugođaj. Element Illy spaja vrhunsku, vrlo sofisticiranu i relativno modernu hranu i slastice s odličnim servisom, elegantnim ambijentom i vrhunskim bezalkoholnim i alkoholnim pićima.

Cjelokupna ponuda restorana i caffe slastičarne Element Illy pažljivo je odabrana kako bi u njoj uživale sve generacije ljubitelja vrhunske hrane, slastica i kafe Illy koja je napravljena isključivo od najboljih Arabica sorti kafe i karakteriše je jak miris i vrhunska aroma.

Za sve ljubitelje slastica u ponudi je sladoled (gelato) koji je napravljen od vrhunskih Agrimontana baza, koje se zasnivaju na čistim i visoko kvalitetnim prirodnim sirovinama bez mono-diglicerida i vještačke arome. Agrimontana ja priznati svjetski lider među proizvođačima sladoleda, a upravo Element Illy ima čast da vam ga i predstavi.

Za sve ljubitelje čaja specijalna ponuda – pažljivo odabrani a još pažljivije čuvani čajevi Dammann Freres vodeći svjetski brend u distribuciji čajeva. A za one koje više vole alkoholna pića u ponudi su isključivo dobro poznati brandovi poput Jagermeisteraa, Jack Danielsa, Finlandije i Aperola.

Osim ovih izdvojenih u Element Illyju naći ćete i mnoštvo drugih proizvoda, koje ćete dugo pamtiti i koji će Vas iznova mamiti da ih probate i uživate u njihovim jedinstvenim ukusima.

Ovaj savremeni gradski restoran čiji je vizuelni koncept osmislio bosanskohercegovački arhitekta Amir Vuk Zec biće otvoren od jutra do ponoći za sve goste koji bi u ugodnom ambijentu i odabranom društvu željeli isprobati sjajne kulinarske ponude ili jednostavno uživati u kafi ili čaju aromatičnog ukusa koji se ne zaboravlja.

Spoj savremene i svježe kuhinje, vrhunski dizajniran I opremljen ambijent, optimalan odnos cijene i kvaliteta kao i stručno osoblje dokaz je da se može kvalitetno jesti a sve to po umjerenim cijenama. Uz stalne ponude koje možete pratiti na Facebook stranici budite i vi u Elementu.

"Budi u Element Illyju".