Komentari (127)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...znači, u pivu je istina 😉
@lik5, isti grb kao u zmaja od bosne, jelde?? :D e vidiš nije, ovaj grb u bosnu vratiše katolici i protiv njega su se borili mnogi muslimani jer je zamijenio mjesec i zvijezdu na zelenoj odnosno crveno bijeloj zastavi :)
antiklix Dje si tu iMformaciju iskop'o, kukala ti mater?
jbt ljepši dizajn bio prije sto godina nego sad :)
Hah znao sam da ne grijesim kad sam svu ljubav dao Sarajevskoj :D
ljiljan zauvijek
Ljiljan kao simbol koriste još neki... naprimjer u engleskoj se nalaze na starim štiitovima zastavama, itd. Takav simbol ljiljana simbolizira krst (drevni znak predpotopnih naroda)
Uh joj da je jos flasa serbeta iz turskog vakta dje bi nam kraj bio! hehehe i piva i grb je austrijska fransiza
Sarajevsko Premium, nema dalje. Em dobro, em domaće.
iggy82 a sta ti predlazes ????
Joj Hilminih ubleha!
pivo je austrougarsko. pravili ga austrougari za svoje okupacione trupe i svoje stanovnistvo sto se doselilo u pokrajinu. nisu ga pravili bosanci. mi malo volimo da se dicimo onim sto su drugi napravili. npr. vijecnicom, mostom u mostaru, mostom u visegradu. zna se ko je to napravio, a zna se i kome su oderali kozu s ledja da se to napravi. zna se i sta je drzava. suverenost na svome teritoriju. dok se pilo ovo pivo nit smo bili suvereni, nit je teritorij bio nas. franc ferdinand nije imao nimalo dobro misljenje o juznim slovenima.
Ne znam o kakvom se izvozu priča. Boka Kotorska je bila u Austrougarskoj monarhiji, dakle u jednoj zemlji, zasigurno je Aktienbrauerai Sarajevo bila najbliža, pa su mornarima odatle donosili pivo. Ovo je stari grb iz BiH, ljiljani su tu kao što su bili npr. u Francuskoj, a grb potječe iz perioda prije dolaska Otomanske imperije, koja se borila protiv onih koji su ovaj grb nosili, a to će biti uglavnom Hrvati u to doba. Što jest, jest, oduvijek se ovo zvalo bosanski grb, ovako u laktu savijeno, mogli bismo opet uzeti ovaj grb za državni.
Pa kako bolan nema Bosne ?!
pivo nikad ne laze meni se svidja grb :D
Koja reklama haha puu gadovi
Samo da nas ne optuže da smo mi krivi sto se mornar napio i potopio brod.
ne bi da malerisem ali svi znaju kako izgledaju komadici stakla u moru... zaobljeno i mutno. jer strujanje vode ih struze od drugo kamenje i predmete u vodi... ja bi volio da je istina ali tesko brate slatki...
Tetka ti je glupa! Tekst sam procitao do kraja! A jel ti mislis da u olupini broda nema strujanja vode, nema korala, nema riba koje bi slucajno pomjerile jednu bocu???? Pa jarane titanik je potuno prije 100 godina i olupina se ne moze prepoznati.... Treba nam realnosti!