Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobro bi bilo da se vlast malo vise pozabavi sa ovim krim uvoznim lobijima i malo zescom carinskom i granicnom kontrolom
Vala nikad vidio niti čuo za ovu rižu. A od Indijskih proizvoda bježim...
Basmati riže ima u Sarajevu u raznim pakovanjima i veoma je dobra i lako se priprema. sama sorta Basmati ne podrazumijeva da se samo uzgaja u Indiji. Kruške Viljemovke ili Vilijamovke se uzgaja gdje god klima dozvoljava a najbolje su u napitku zvanom ''vatrena voda'' što reče Đeronimo.
Zabraniti uvoz svega iz te pogane države!
Uvoziti nesto iz Indije a ne ispitati 100% je ravno samoubistvu. Gledao sam reportazu prije 5-6 godina iz Indije, gdje ljudi umiru zbog pesticida u rizi.
Ima i plasticna riza 😨 na YouTube.
kolko je rakova dobiveno od ovakvih stvari
U cilju zaštite zdravlja, potrošačima, koji su kupili navedeni proizvod preporučujemo da ga vrate tamo gdje su ga kupili i traze povrat novca na koji imaju zakonsko pravo, navodi se u saopćenju Agencije za sigurnost hrane.
Da ne dođe ovako ponekad neka obavijest izvana mi ne bi imali pojma o otrovnim proizvodima. Boga pitaj šta se sve nalazi na policama marketa i šta jedemo. Koliko samo ima proizvoda namijenjenih samo za tržišta zemalja trećeg svijeta a koje niko ne kontroliše. Toliko o Agenciji za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine...
agencija o kontroli hrane u BIH je bolja nego puno ovakvih institucija uEU.
A pakirano u Turskoj...........
Ne sekirajte se. Ko je bio ovdje u ratu on je kontaminiran.Ništa mu ne može biti.Samo jedite.
Koliko otrova jedemo ovo je tek jedan u nizu,pogledajte samo spisak GMO proizvoda,sve sami poznati brendovi tipa coca cola,milka,djecije kasice.... i nikom nista,sve je u slobodnoj prodaji i niko ne reaguje,a kad se desi bolest onda se cudimo otkud i kako.
Daj mi nešto reci na temu ''paradajz iz Gabele i Čapljine''. Kažu ne ide u Zagreb nego samo u Sarajevo
Kako je moguce pa mi imamo agenciju za sigurnost hrane :) a svako malo imamo nekakav skandal sto se hrane tice . Treba vec jednom da se krivac sankcionise koji je napravio propust i dozvolio uopste i uvoz u drzavu
Kad vec pametujes, znaj da ta Agencija ne vrsi licne propise per se, i ne moze licno kontrolirati svaki proizvod ili brend. Zbog toga postoji nesto sto se zove NORMA, STANDARD, i svaki proizvod (ne samo hrana) mora ispostovati odredjene regulative, kao sto su razni ISO standardi, Halal certifikati, individualni nivoi pesticida dopušteni kao i njihove max. koncentracije u proizvodu. Ovdje vjerovatno rijec o laziranju certifikata i propisa, Indijci su to, kao i Kinezi.