Široki Brijeg
99

Oduševio okusima Azije: Chef Matej Šušak Profa apsolutni je pobjednik Street Food Festa

D. J.
Foto: Street Food Fest Široki Brijeg
Završeno je četvrto izdanje Street Food Festa koje je svečano zatvoreno u Širokom Brijegu dodjelom nagrada za najbolje chefove koji su se publici predstavili tokom tri dana trajanja festivala.

Chef Matej Šušak Profa apsolutni je pobjednik ovogodišnjeg Street Food Festa koji je opravdao najave i pokazao zašto je jedan od najboljih festivala u BiH, ali i u regiji.

Matej Šušak Profa - je osvojio nagradu Chef’s choice te prvu nagradu publike
Matej Šušak Profa - je osvojio nagradu Chef’s choice te prvu nagradu publike

Chef Profa koji se na festivalu predstavio azijskim jelima osvojio je nagradu Chef’s choice te prvu nagradu publike.

Njegov korejski sendvič - piletina aromatizirana i karamelizirana u korejskom umaku s coleslaw salatom u pivskom pecivu - od strane drugih izlagača, njih čak 11, ocijenjena je najboljim jelom festivala.

"Definitivno je ovo najbolji street food festival u regiji – od organizacije do izlagača. Bio sam na nekoliko festivala, ali ovaj u Širokom Brijegu je stvarno vrh vrhova", rekao je Profa u svom govoru te se zahvalio svojim kolegama, publici i organizatorima.

Drugo mjesto po izboru publike osvojila je Reshetka International – Đurina hiža iz Varaždinskih toplica dok je treće mjesto pripalo poznatom mostarskom chefu Severinu. Nagrade im je uručio legendarni chef Stevo Karapandža.

"Budućnost ovog festivala je zajamčena. Po meni ne treba ići na veći broj izlagača, to nije potrebno – treba zadržati razinu i kvalitetu. Program je bio prekrasan, pogotovo za djecu i zaista je bilo to lijepo gledati. Puno sam toga u svijetu vidio i obišao, a ovaj festival je zaista super. Festival se već etablirao i mislim da se ništa ne može dogoditi da se nešto promijeni", istaknuo je Karapandža tokom svog obraćanja.

Chef Severin Terzić - treće mjesto publike
Chef Severin Terzić - treće mjesto publike

Osim u dobroj hrani i piću, posjetitelji su posljednjeg dana festivala mogli vidjeti i izložbu radova s likovne kolonije Galerije Vrba.

Nakon nastupa benda Who See i Opće opasnosti, finalnu večer sjajnim koncertom zatvorila je popularna duborvačka grupa Silente.