Gastro
0

Novi Lav od četiri dara prirode stigao u BiH

Klix.ba
Kompanija Carlsberg BH je danas, u Etno selu Stanišići kod Bijeljine, upriličila promociju novog Lav piva kreiranog po posebnoj recepturi od četiri dara prirode, ali i zvanično predstavljanje novog nacionalnog menadžera kompanije Carlsberg BH, Amira Tobudića.

U svom obraćanju prisutnima, brojnim prijateljima kompanije, poslovnim partnerima i kupcima te predstavnicima medija, Amir Tobudić, koji je dužnost nacionalnog mendžera preuzeo u aprilu ove godine, podsjetio je da Carlsberg BiH na tržištu naše zemlje posluje od 2007. godine.

Istakao je kako kompaniju karakteriše bogat portfolio brendova kreiran da zadovolji sve ukuse i potrebe potrošača: Lav, Carlsberg, Pan, Tuborg, Somersby te jedinstveni portfolio takozvanih specijalnih piva "House of Beer“, kojeg čine brendovi Guinness, Grimbergen i Holsten.

Naglasio je da uspješno poslovanje i prodaju prati i aktivno učešće kompanije u društveno odgovornim kampanjama te na zanimljivim događajima širom BiH - sportskim takmičenjima, koncertima, motorijadama.

Ipak, glavni povod okupljanja bio je predstavljanje novog Lav piva, kreiranog od četiri dara prirode – vode, hmelja, kvasca i ječma, s ciljem da konzumentima ponudi bolji, pojačan okus.

"Novim Lav pivom, dostupnim i na tržištu BiH, Carlsberg je još jednom potvrdio da aktivno prati pivske trendove u svijetu. Naime, novi Lav proizveden je sa 100 posto ječmenog sadržaja i bez dodatka kukuruzne krupice, čime je pravi ukus piva postao još bolji. Četiri dara prirode čine osnovu pravog piva punog ukusa i idealne gorčine. Blago tamnija zlatna boja i postojana pjena unaprijeđene teksture garantuju prijatan i prirodan okus nakon svakog gutljaja nove Lav tečnosti“, poručio je Tobudić i najavio:

"U septembru u Bijeljini bit će organizovan i Lav turnir u malom fudbalu sa, do sada najvećim, nagradnim fondom od 15.000 KM.“

Prisutni su imali priliku saznati informacije o novoj recepturi i sastojcima piva, ali i degustirati novog Lava i tako "udahnuti“ život, dušu, karakter i energiju pravog piva. Voditelji programa bili su Nataša Petrović, poznato lice Pink BH televizije i banjalučki glumac Velimir Blanić.