Za sočnije i mekše meso
4

Nekoliko savjeta uz pomoć kojih ćete imati savršeno mariniranu piletinu

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Iako se piletina može poslužiti uz gotovo svako jelo, to ne znači da je uvijek ukusna. Zbog toga je važno marinirati piletinu prije samog pripremanja jela kako biste bili sigurni da će svaki zalogaj vašeg obroka biti ukusan, sočan i mekan.
Kao i svaka tehnika kuhanja, postoje načini mariniranja koji funkcioniraju bolje od drugih. Prije nego što se piletina može marinirati, mora se pripremiti marinada.

Preporučuje se kombiniranje nekog neutralnog ulja, soli i soka od limuna, kao i začinskog bilja, uključujući peršun, kopar i vlasac. Neutralni okus ulja omogućuje da se osjeti okus bilja, kao i daje višu tačku dimljenja tako da ulje neće izgorjeti prije nego što se piletina ispeče. Limun također pomaže omekšati piletinu i dati joj okus.

Također je prvo potrebno pomiješati ulje, sol i limunov sok u zdjeli prije nego što nasjeckate začinsko bilje i pomiješate ga u zdjeli s ostalim sastojcima. Ako želite gustu marinadu, možete sve sastojke staviti u blender.

Prije nego što stavite marinadu, također je važno provjeriti je li piletina sobne temperature kako bi mogla upiti sastojke u marinadi i postati ukusna.

Potom na red dolazi mariniranje piletine. To ćete učiniti tako da marinadu zajedno sa piletinom stavite u plastičnu vrećicu. Zatim, svežite vrećicu i izmješajte marinadu i piletinu. Ovdje morate paziti da piletina ravnomjerno upije marinadu.

Piletina bi se morala marinirati barem nekoliko sati. Poslije toga, piletina će biti mekana i začinjena te spremna za pečenje. Kao takvu, možete je peći na roštilju, u rerni ili na tavi.