Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Veoma glup tekst. Nema tu nikakvog nametanja jer djeca će jesti ono što se u kući sprema.
Ako svoju pustim da sami odlučuju onda će se ubiti kojekakvim sranjima, ali to ne dolazi u obzir, a vi savjetujte mater svoju.
Kakav je ovo idiotski savjet? Pa zašto onda postoje roditelji? Još malo pa će kazati da dijete samo treba odlučiti kada će presvući pelenu i prepustiti mu da to samo uradi? Roditelji su tu da brinu o djetetu u svakom aspektu njegovog života, jer dijećija svijest nije razvijena. Glupost je da samo odlučuje o bilo čemu. Potrebna mu je pomoć u svemu. Zar ovo ne znači prepustiti dijete samo sebi?! I šta onda očekivati od takve osobe? Nakaradan savjet koji upropaštava porodice!
Povrce i meso pod prijetnjom batinama. Ima da jede!
samo da mi je znati koji je ovo bolid napisao... a jos veci bolid prenio..
Djeca se ogledaju na svoje roditelje. Djeca treba da nauce red od malih nogu, znaci sjediti za stolom zajedno sa roditeljima i jesti ono sto se postavi za rucak, a za rucak pripremati zdravu hranu, a ne - nece da jede, pa mu spremaj nesto drugo i trci za njim po kuci da ga nahranis. Slatkisi i grickalice da budu nagrada, kada djete pojede svoju hranu. Naravno sve u granicama.
kakvu bi mu samarcinu raspizidio, ove brokule bi na nos uvukao
Dosadilo i stručnjacima da upozoravu. Sad idu parolom: Ma nek crknu kad su glupa :)))
Ako si svoje dijete odgojio kako treba i da ti bude poslušno jer si ti prošao isto i znaš bolje od njega onda ce jesti da mu travu serviras jer ti si roditelj i sigurno ga voliš više od samog sebe i ne bi mu učinio nažao.
Samozvani zapadni stručnjaci koji su već odavno svoju djecu doveli na rub propasti što se debljine tiče, sa hamburgerima, pomfritom, pizzama i coca-colom, našli nama da daju savjet šta i kako da radimo!? http://preppersbalkans.blogspot.ba/
U svemu treba naći mjeru. Ne treba djecu držati ni kao raskalašenu bandu i puštati im da sve bude po njihovom, niti ih treba držati na lancu i nametati isključivo svoju volju gušeći svaki vid individualnosti u njima.
klixe, ne nameci mi svoju propagandu
Treba biti umjeren u svemu. Djeci treba graditi svijest sta je zdravo a sta ne od malenih nogu. Treba im objasniti i pricati sa njima a ne po kratkom postupku - ne moze!
kod nas nema vise zdrave hrane. sve je puno pesticida, zemlja zagadjena, voda zagadjena... i da sami uzgajate povrce, prljava je i zagadjena kisa koja pada po njemu.
Za rucak je sto je na stolu i tacka.