Sašina kuhinja
27

Napravite ukusne ražnjiće od piletine i povrća

Klix.ba
Saša Vukelić se već četiri godine aktivno bavi kuhanjem. Zatvorio je uspješan autosalon i zamijenio ga kuhinjom u kojoj voli provoditi vrijeme, osmišljati nova jela i obradovati ukućane. Na društvenim mrežama objavljuje svoje recepte, a na YouTube kanalu ga prati 66.000 ljudi.

Danas je podijelio recept za ukusne ražnjiće od piletine. Saša tvrdi kako je okus fantastičan, a priprema više nego jednostavna.

Za ovaj recept vam je potrebno: 600 grama pilećih prsa, jedna mala kašičica soli, biber, malo bijelog luka u granulama, dvije velike kašike ulja, pileća jetrica (ako je volite), panceta ili zamjena suho meso, paprika, šampinjoni, tikvica i luk.

Piletinu izrežete na manje komadiće, posolite, pobiberite, stavite bijelog luka u granulama i dvije kašike ulja. Ostavite u frižideru pola sata. U međuvremenu pripremite ostale sastojke, odnosno izrežite papriku, očistite šampinjone, izrežite tikvicu i luk.

Na štapiće prvo stavite tikvicu pa jetricu umotanu u pancetu (po želji), luk, gljivu, piletinu, potom opet luk, crvenu papriku, gljivu, piletinu, tikvicu itd.

Grill tavu pouljite i pecite po pet minuta s obje strane na visokoj temperaturi.

Ražnjiće poslužite uz majonezu i kečap.