Rekordna tikva izvagana u Sjevernoj Americi je teška gotovo 1,2 tone
Ljudi širom Sjeverne Amerike su se okupili kako bi učestvovali na takmičenju za najtežu tikvu, a vaganje je pokazalo da je postavljen novi rekord.
Ljudi širom Sjeverne Amerike su se okupili kako bi učestvovali na takmičenju za najtežu tikvu, a vaganje je pokazalo da je postavljen novi rekord.
S početkom jeseni dolazi i sezona tikve, a supa od ovog povrća jedno je od prepoznatljivih jela ovog godišnjeg doba. U nastavku donosimo jedan od najjednostavnijih recepata za pripremu ove kremaste čorbe.
Jesen je na pragu, a ne postoji ništa bolje od tople supe koja će vas zagrijati i prijati vam u nadolazećim hladnijim danima. Ukoliko volite supu od tikve, onda ste na pravom mjestu.
Tuzlak Miroslav Krnjajić koji živi u Bijeljini u svom životu radio je, kako kaže, mnogo različitih poslova, a nakon dugogodišnje karijere televizijskog snimatelja i fotografa za sebe je pronašao neobičan hobi.
Ukoliko želite iznenaditi članove porodice toplim obrokom nakon dugog zimskog dana, probajte napraviti supu od tikve prema receptu Hajrudina Šišića.
Nepravedno zanemarena “domaća banana” – tikva, odličan je izvor vitamina, minerala i drugih važnih materija zimi. Ima malo kalorija a lako se vari. Bogata je biljnim vlaknima, posebno pektinom, pa veoma povoljno djeluje na organizam.
Tom Pearcy iz Yorka u Egleskoj tvrdi da je vlasnik novog svjetskog rekorda nakon što se u ogromnoj tikvi spustio niz rijeku Ouse u Yorku.
Jesen nam je počela, a samim tim i sezona tikvi. Hladni i osvježavajući smoothie za doručak, koji nam itekako godi kada je ljeto, zamjenit ćemo toplom kašom koja grije i dušu.
Amerikanac Steve Geddes iz New Hamphirea uspio je uzgojiti najveću tikvu u historiji Amerike, što je oduševilo sve njegove sugrađane koji nisu propustili priliku da podijele na društvenim mrežama fotografiju s gromadom od 1.146 kilograma.
Saša Vukelić se već četiri godine aktivno bavi kuhanjem. Zatvorio je uspješan autosalon i zamijenio ga kuhinjom u kojoj voli provoditi vrijeme, osmišljati nova jela i obradovati ukućane. Na društvenim mrežama objavljuje svoje recepte, a na YouTube kanalu ga prati 66.000 ljudi.