Dio duše Zagreba duši Sarajeva
0

Nadan Vidošević otvorio čokoladno carstvo u Titovoj

Piše: T. Sekulić
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U prostoru kultne kafane Parkuše danas je otvoren prvi čokoladni bar u Sarajevu. Svi ljubitelji "hrane bogova", kako je čokolada nazivana kroz historiju, od sada će moći uživati u vrhunskim slasticama, originalnim koktelima, čokoladnim napicima i ručno rađenim desertima.

Kompanija Kraš, jedan od najvećih proizvođača konditorskih proizvoda u jugoistočnoj Evropi, ove godine obilježava 100 godina postojanja. Svoju obljetnicu odlučili su obilježiti i otvaranjem prvog čokoladnog bara izvan Hrvatske, a odabrali su da svoje čokoladno carstvo smjeste u Sarajevo i to u prostor nekadašnje kultne kafane Parkuše.

Čokoladni bar otvorio je prvi čovjek kompanije Kraš, Nadan Vidošević. Istakao je kako je Parkuša bila idealno mjesto za otvaranje čokoladnog bara, jer je to mjesto koje ima tradiciju, a sada tu tradiciju spaja s nečim novim.

"Čokoladni bar je nešto novo i nešto lijepo u glavnom gradu BiH. Ovo je dio duše Zagreba duši Sarajeva", kazao je Vidošević na otvaranju čoko-bara.

Na otvaranju carstva čokolade, čoko-baru Kraš u Titovoj 11, prisustvovali su ljudi iz samog vrha Kraša.

Istaknuto je kako će sada svi ljubitelji vrhunskih slastica imati mjesto gdje mogu doći i u prelijepom ambijentu uživati u vrhunskim delicijama.

U samom centru Sarajeva sada možete uživati u vrhunskim ručno rađenim desertima, originalno spravljenim koktelima nazvanim prema najpoznatijim Krašovim proizvodima, zatim u specijalnim tortama i najraznovrsnijim čokoladnim poslasticama.