Sarajevo
0

Kuća čokolade u Radićevoj ulici

Sponzorirani članak
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U centru Sarajeva, u Radićevoj ulici, otvoren je prvi istinski čoko-bar, kuća čokolade, pod nazivom Casa del Cioccolato.

Ovo je mjesto gdje će pravi gurmani i ljudi sa modernim životnim stilom moći uživati u vrhunskoj kvaliteti ugostiteljske ponude.

Prije pet godina je otvorena Casa del Caffe, prva kuća kafe u Sarajevu sa tada jedinstvenom ponudom nekoliko najvećih svjetskih brendova kafe na jednom mjestu.

Ova kuća čokolade, Casa del Cioccolato, je samo nastavak te priče, gdje se jedan vrhunski užitak ispijanja kafe nadopunjuje još jednim nezamjenljivim užitkom koji pruža čokolada.

To je mjesto gdje cijene čokoladu i vole se s njom razmetati, u njoj uživati, jesti, piti i učiti o ovom napitku koji je čovječanstvu poznat još od civilizacija Maja i Asteka.

Čokolada je hrana za duh, reljef za tijelo i energija za um.

Casa del Cioccolato u svojoj ponudi ima jedinstveni i originalni italijanski "Batido" program, koji mijenja način pijenja i uživanja u čokoladi, 25 različitih okusa tople čokolade, "Fondue" program tečne čokolade i svježeg voća, čokoladne tortteline, 9 vrsta hladnih čoko krema, 12 različitih okusa kremastih kafa, ručno rađene praline, torte i razne slastice.

U ponudi je i probrana selekcija slanih jela, snackovi, salate, paste, sendviči kao uvod u slasni desert, a sve to po umjerenim cijenama za vrhunski kvalitet koji se pruža.

Većina od ove ponude je prva u našem gradu, a sve to u vrlo elegantnom, toplom i ugodnom ambijentu gdje sve što probate postaje slađe.